Szorul a hurok a sztárklubok legnagyobb ellensége körül

A Fővárosi Törvényszék elrendelte a kiadatását annak a portugál férfinak, aki állítólag a labdarúgásban nagy botrányokat kavaró Football Leaks honlapnak a szerkesztője.
Nyikes Zoltán 2019. március 6., szerda 11:29
A Fővárosi Törvényszék elrendelte a kiadatását annak a portugál férfinak, aki állítólag a labdarúgásban nagy botrányokat kavaró Football Leaks honlapnak a szerkesztője.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. március 6., szerda 11:29

Elrendelte Rui Pinto átadását Portugáliának a Fővárosi Törvényszék kedden, a férfit hazájában körözték a hatóságok számítógépes bűncselekmények miatt.

A Fővárosi Törvényszék keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a magyar rendőrség január 16-án vette őrizetbe a férfit európai elfogatóparancs alapján.

A dw.com emlékeztet, a férfi annak a Football Leaks nevű honlapnak a szerkesztője, ahol kiszivárogtak azok a dokumentumok, amelyek szerint az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldót egy modell, Kathryn Mayorga nemi erőszakkal vádolta. Rui Pinto több évvel ezelőtt költözött Budapestre ösztöndíjas hallgatóként, ám nem a Football Leaksen közzétett dokumentumok miatt adtak ki körözést miatta, hanem a Benfica-botrány miatt, amely a klub alkalmazottainak, vezetőinek levelezéséből ellopott információkon alapul.

Az úgynevezett katalogizált, számítástechnikai eszközökkel megvalósított bűncselekmények büntetési tételének felső határa Portugáliában tíz év börtön - olvasható a Fővárosi Törvényszék közleményében.

Mint írták, a Fővárosi Törvényszék az átadási eljárásnál az európai elfogatóparancs végrehajthatóságának feltételeit vizsgálja, vagyis arról nem hozhat döntést, hogy a terhelt elkövette-e az elfogatóparancsban szereplő bűncselekményt. A törvényszék a portugál hatóságok által megküldött európai elfogatóparancs alapján megállapította, hogy fennállnak a teljesítés feltételei, így kedden elrendelte a terhelt átadási letartóztatását és átadását a portugál igazságügyi szerveknek.

A törvényszék hangsúlyozta azt is, hogy a férfi nem tudott olyan konkrét bizonyítékot bemutatni, amely alapján megalapozottan feltehető lenne, hogy Portugáliában csorbulna a joga a tisztességes eljáráshoz, vagy veszélybe kerülne a testi épsége. A terheltet a határozat véglegessé válásától számított tíz napon belül kell átadni, ha eddig az időpontig nem veszik át, megszűnik az átadási letartóztatása. A határozat ellen a portugál férfi és védője fellebbezett.

(MTI/csakfoci)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Nikolai Frederiksen
A Fradi egy évre kölcsönvette a Vitesse támadóját, és a zöld-fehér klub vételi opcióval is rendelkezik.
CD Lugo
Joan Carrillo
A korábban Fehérváron és Debrecenben is dolgozott Joan Carrillo veheti át a spanyol másodosztályban a bennmaradásért küzdő Lugo irányítását.
Nyíregyháza Spartacus
Vass Ádám
A csakfoci.hu információi szerint a Gyirmótról távozó, 11-szeres válogatott Vass Ádám Nyíregyházán folytatja pályafutását.
Tovább az összes átigazoláshoz