Fotó: liverpoolfc.com

Szoboszlaiék meghozták a Rock and Rollt a Liverpoolba: "Luxusfoci minőséggel, erővel és fiatalsággal" - már Anglián kívül is letaglóztak mindenkit

Klopp mindig azt akarja, hogy olyan együttese legyen, amely ellen a csapatok utálnak játszani, és ez a "Liverpool 2.0" jó úton halad ebbe az irányba - írja a spanyol Mundo Deportivo.
Budai László 2023. szeptember 26., kedd 9:05
Fotó: liverpoolfc.com
Klopp mindig azt akarja, hogy olyan együttese legyen, amely ellen a csapatok utálnak játszani, és ez a "Liverpool 2.0" jó úton halad ebbe az irányba - írja a spanyol Mundo Deportivo.
Szerző: Budai László 2023. szeptember 26., kedd 9:05

Liverpool 2.0 - így hívja Jürgen Klopp a Vörösök mostani garnitúráját, amely több szempontból is egy alaposan átépített csapat a korábbi, Bajnokok Ligáját és bajnokságot is nyert együtteshez képest.

A liverpooliak nyáron elvesztették eddigi csapatkapitányukat, Jordan Hendersont (a szaúdi Al-Ettifaqhoz igazolt) és az utóbbi évek másik kulcsjátékosát, Fabinhót (al-Ittihad), így a szurkolók már Szoboszlai Dominik és Alexis Mac Allister luxusfociját élvezhetik a középpályán

- írja cikkében Spanyolország egyik vezető lapja, a Mundo Deportivo.

A korábban Lipcsében játszó magyar középpályás és az argentin világbajnok személyében Klopp elérte azt, amire annyira szüksége volt: megerősítette a középpályát, azt a vonalat, ahol a Liverpool az elmúlt szezonban a leginkább csődöt mondott - a csapat így ismét rock and roll futballt játszhat. A Szoboszlai és Mac Allister által hozott minőséggel, erővel és fiatalsággal a német menedzser csapata újra az egész pályán nyomást helyezhet ellenfelére, azaz úgy játszhat végre, ahogy azt Klopp szereti. Az ellenfelek pedig nem futnak át rajtuk, mint az elmúlt szezonban oly sokszor.

A lap szerint ugyan a Liverpool még mindig túl sok gólt kap, de már elöl is gólképesek. Az idei szezonban hat meccsből négy alkalommal is hátrányba kerültek, de mindig tudtak reagálni, és gólokat lőni (a Bournemouth, a Newcastle, a Wolverhampton és a LASK ellen is fordítottak).

A Mundo Deportivo szerint kulcsfontosságú volt, hogy Mohamed Szalah maradt a csapatnál, ennek nemcsak a pályán, de a pályán kívül is komoly hatása volt a társakra. Most, hogy Darwin Núnez és Luis Díaz az egyiptomi mellett van, a Liverpool támadóstílusa sokkal közvetlenebb, Salah arra használja a mozgását, hogy teret teremtsen társainak.

Klopp mindig azt akarja, hogy olyan csapata legyen, amely ellen az ellenfelek utálnak játszani, és ez a "Liverpool 2.0" jó úton halad ebbe az irányba. És az is a malmára hajthatja a vizet, hogy az Európa Ligában (egy ideig) rendszeresen pihentetni tudja legjobbjait, míg a nagy rivális Manchester City Bajnokok Ligája-kötelezettsége miatt ugyanezt nem tudja megtenni.

Olvastad már?
Szoboszlai lehetetlen helyzetben választott zseniális megoldást Liverpoolban, nem hittek a szemüknek a szurkolók - videó
Amikor már sokan azt hitték, hogy oda a támadás, Szoboszlai húzott egy váratlant.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz