Fotó: Liverpool FC Twitter

Szoboszlai: "Őrületes az a vágy, ami benne van" - elmondta, mi teszi Jürgen Kloppot különlegessé

Szoboszlai Dominik egy interjúban beszélt liverpooli átigazolásának körülményeiről, illetve új "mesteréről", Jürgen Kloppról is.
Póczik Dávid 2023. augusztus 2., szerda 12:42
Fotó: Liverpool FC Twitter
Szoboszlai Dominik egy interjúban beszélt liverpooli átigazolásának körülményeiről, illetve új "mesteréről", Jürgen Kloppról is.
Szerző: Póczik Dávid 2023. augusztus 2., szerda 12:42

Amikor az interneten megjelentek az első találgatások arról, hogy a Liverpool a nyár elején leigazolná Szoboszlai Dominikot az RB Leipzigtől, ő először némi fenntartásokkal kezelte a híreket - árulta el a magyar válogatott csapatkapitánya a liverpooli klubhonlapnak adott interjújában.

Aztán Szoboszlai barátai egyre nagyobb rendszerességgel üzentek neki, ő pedig - kissé türelmetlenkedve - gyakrabban kezdte frissíteni az átigazolási híroldalakat.

- Van az édesapám, az ügynököm és én, sosem döntök egyedül, mindig hárman mondjuk ki a végső szót. Az ügynököm nem akart mondani nekem semmit, amíg nem fix minden. Nem keresett fel, és nem mondta, hogy »lehetséges« az átigazolás. Csak akkor beszélt velem, amikor azt mondta, hogy közel van a megállapodás, és most kell döntenem. Így aztán volt egy közös telefonbeszélgetésünk hármasban.

Persze, láttam a pletykákat, és minden nap írtam neki... Történik valami? Történik valami? Tudni akartam. Azt mondta: >Csak ne aggódj, várj!<.

Az angol sztárcsapat aztán július 2-án jelentette be Szoboszlai érkezését, aki a 8-as mezszámot választotta magának új klubjában.

- Minden három nap leforgása alatt történt. Voltak pletykák erről-arról a csapatról, én is sok ilyet hallottam, hogy hova menjek, itt van-e az ideje az átigazolásnak vagy nem. Aztán amikor szóba jött a Liverpool, azt hiszem, az egyik barátom küldött nekem erről egy Instagram-posztot.

Ekkor úgy voltam vele, hogy oké, csak két poszt szólt erről. Aztán 10 óránként mindig megnéztem, hogy van-e valami új hír, és mindig egyre több lett.

- Ha ez csak pletyka, akkor  két poszt és vége is, de ez hosszabb távon is hír maradt, így elkezdett érdekelni. Felhívtam az ügynökömet, és ettől kezdve minden nap megkérdeztem: mi történik?

Szoboszlai 2019-ben, még a Salzburg játékosaként szerepelt a legendás Anfield Roadon, a stadion atmoszférája pedig a mai napig élénken él benne.

- Ez az egyik legjobb stadion, ahol valaha játszottam, pedig sok arénában szerepeltem már. A szurkolók és a játékosok is hihetetlenek voltak, és őrületes az a vágy, ami a menedzserben (Jürgen Klopp - a szerk.) benne van, ez tetszik nekem. Természetesen kedves ember és jó személyiség, de az az érzés és energia, ami a pálya szélén benne van, olyan, mintha velünk játszana. Azt hiszem, néha csak úgy befutna a pályán és szerelne!

Olvastad már?
Klopp megint dobott egy hátast Szoboszlaitól: "Sok fiatal játékost láttam már a pályafutásom során, de ez különleges"
A Liverpool menedzsere nagyon elégedett volt a Liverpool fiatal középpályásainak játékával, így Szoboszlai Dominik teljesítményével a Leicester ellen 4-0-ra megnyert felkészülési találkozót követően.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz