Fotó: IMAGO/Karina Hessland

Szoboszlai lerúgása vihart kavart Németországban: A Leipzig-edző először a magyar mellé állt, majd meggondolta magát - videó

Marco Rose vezetőedző szerint a sárga lap jó ítélet volt, Szoboszlai Dominik úgy látta, ziccerben törhetett volna ki, Willi Orbán pedig megnézett volna egy De Ligt-Szoboszlai futóversenyt.
Budai László 2023. január 21., szombat 12:09
Fotó: IMAGO/Karina Hessland
Marco Rose vezetőedző szerint a sárga lap jó ítélet volt, Szoboszlai Dominik úgy látta, ziccerben törhetett volna ki, Willi Orbán pedig megnézett volna egy De Ligt-Szoboszlai futóversenyt.
Szerző: Budai László 2023. január 21., szombat 12:09

Honlapunk is beszámolt a péntek esti, RB Leipzig-Bayern München mérkőzés alakulásáról, a találkozón többek között Szoboszlai Dominik gólpasszának köszönhetően 1-1-es döntetlent értek el a lipcseiek. Az összecsapáson volt egy olyan szituáció, amelyen még most is megy a vita, és amely a magyar válogatott támadóhoz köthető: Szoboszlai a 65. percben pazar kötényt osztott ki Dayot Upamecanónak, aki ezután csak szabálytalanul tudta megállítani a kapu felé igyekvő magyar játékost. A Bayern sztárja csak sárga lapot kapott, a Leipzig futballistái hevesen reklamáltak a döntés ellen, szerintük piros járt volna neki, hiszen utolsó emberként szabálytalankodott, és Szoboszlai gólhelyzetben tört volna ki.

- Abban a szituációban először én is úgy láttam, mert azt hittem, hogy már otthagyta az ellenfelet - mondta Marco Rose, a Leipzig vezetőedzője a DAZN-nek, ám később korrigálta magát, a Kicker szerint azért is, mert egy másik Bayern-védő, Matthijs de Ligt is az akció közvetlen közelében volt:

Egyértelmű szabálytalanság volt, Upamecano egy pillanatra az utolsó ember volt, igaz, de Ligt teljes sprintben futott egy-két méter hátrányban. Ha Timo Werner lett volna ott, talán elfutott volna, persze Szobo is gyors. De 40 méterre voltunk a kaputól, ezért teljesen megértem a játékvezető érvelését, a sárga lap rendben van.

- helyesbített Rose. A Sportbuzzer szerint Szoboszlai kicsit másképp látta az esetet.

- Ha Upa nem ér hozzám, talán egészen a kapuig mentem volna, de Ligt előtt mehettem volna be a büntetőterületre, és akkor csak szabálytalankodhatott volna velem szemben - mondta Szoboszlai. Magyar válogatott társa, Willi Orbán is inkább ezen a véleményen volt.

- Az első pillanatban azt gondoltam, hogy pirosat is lehet adni - mondta a védő, ugyanakkor azt is hangsúlyozta:

Kemény piros lett volna, de Upa nagyon jól tudta, hogy ott már nem tudja megszerezni a labdát. Szoboszlai és Matthijs de Ligt futópárbaját szívesen megnéztem volna. Kockázatos jelenet volt, a Bayernnek egy kis szerencséje is volt

- idézték Orbánt.

Íme, az eset videón

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Fortune Bassey
Cseh sajtóhírek szerint norvég vagy georgiai csapatba kerülhet Fortune Bassey, a Ferencváros 24 éves támadója.
Debreceni VSC
Szécsi Márk
Az NB I-ben szereplő Debreceni VSC 2025-ig meghosszabbította Szécsi Márk szerződését.
Kazincbarcika
Varga Attila
A Kazincbarcika a mai nappal felmentette a munkavégzés alól Varga Attila vezetőedzőt. Az új szakvezető személyéről a későbbiekben ad tájékoztatást a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz