Fotó: twitter.com/LFC

Szoboszlai apja: "Engem az se érdekel, ha kapus lesz, csak játsszon" - ez a különbség a Premier League és a Bundesliga között

Szoboszlai Zsolt egy interjúban elárulta, milyen különbséget vélt felfedezni a német és az angol első osztály között fia, Szoboszlai Dominik.
Csakfoci.hu 2023. november 2., csütörtök 13:40
Fotó: twitter.com/LFC
Szoboszlai Zsolt egy interjúban elárulta, milyen különbséget vélt felfedezni a német és az angol első osztály között fia, Szoboszlai Dominik.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. november 2., csütörtök 13:40
Szoboszlai Dominik édesapja, Szoboszlai Zsolt a Spíler TV-nek adott interjút, melyben a magyar játékos mindennapjairól, valamint a Bundesliga és a Premier League közti különbségről is szó esett.

- Dominik elég korán elindult ezen az úton, és vele együtt a család is. Kénytelenek voltunk ehhez hozzászokni, de mindenki teljesen jól veszi az akadályokat. Ő is felnőtt ember, éli az életét, másra van igénye, de a család részéről mindig az az igénye, hogy találkozzon velünk. Ha itthon van, én elmondom neki a szakmai véleményem, vagy elmegyünk mozogni valamerre, ezek nem változnak - válaszolta Szoboszlai Zsolt arra a kérdésre, hogy milyenek a család hétköznapjai, majd elárulta, mit mondott fia a Bundesliga és a PL közti különbségről.

Tempóban nem érez különbséget, inkább a játék minőségében. Angliában képzettebbek a játékosok, egy-egy helyzetet jobban oldanak meg. Az évek alatt azért felkészítettük ezekre a lépcsőfokokra, így az, hogy Liverpoolban jó számokat produkál, nem volt meglepő, mert ez Lipcsében is megvolt. 

- Lipcsében is olyan teljesítményt nyújtott, amire büszkék voltunk, és azzal ki tudott emelkedni úgy, hogy a Liverpool leigazolja - folytatta Szoboszlai, majd arról is szó esett, fia melyik poszton érzi a leginkább otthonosan magát.

A középpálya bármely részén meg tudja oldani a problémát. Van az ember életében olyan, hogy más poszton kezdik el játszatni, ezt meg kell oldani. Engem az se érdekel, ha kapus lesz, csak játsszon (nevet).

- Mindig az az ideális pozíció, ahova betesznek, most azt kell megoldania, ahol most számolnak vele. Ő nagyon barátkozós, el tudja fogadni a társakat, könnyen tud beilleszkedni. Azt gondolom, el is fogadják, és a teljesítményével ki tudja vívni az elismerést.

A teljes interjú itt érhető el!

Olvastad már?
Angol Ligakupa: Szoboszlai az első félidőben villogott Kerkezék ellen - továbbjutott a Pool
Az Angol Ligakupa nyolcaddöntőjében a Liverpool 2-1-re nyert a Bournemouth otthonában és továbbjutott. Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos is kezdő volt csapatában.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Pécsi Ármin
Pécsi Ármin 2028-ig szóló szerződést írt alá a Puskás Akadémiával.
Honvéd
Hamarosan újra igazolhatnak
A Honvéd rendezte a tartozását Lazar Cirkovic felé, így a nemzetközi szövetség hamarosan feloldhatja a játékosok regisztrációjára vonatkozó tiltást, azaz újra igazolhatnak majd a kispestiek.
Kazincbarcika
Varga József
Az NB II-ben 8. Kazincbarcika ajánlatot tett Varga Józsefnek, aki később a klub szakmai munkájában is szerepet kaphatna. A játékos egyelőre nem döntött. (NSO)
Tovább az összes átigazoláshoz