Szoboszlai: Abszolút közepes - leosztályozták a Premier League-klubok legdrágább igazolásait

Csapatonként vették elő a tavaly nyári legdrágább igazolásait a Premier League-ből - Szoboszlai Dominik is ott van a listán.
Csakfoci.hu 2024. május 10., péntek 17:02
Csapatonként vették elő a tavaly nyári legdrágább igazolásait a Premier League-ből - Szoboszlai Dominik is ott van a listán.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. május 10., péntek 17:02

A Premier League-szezon zárásához közeledve a spanyolországi központú, de nemzetközileg is ismert sportportál, a vavel.com vállalkozott arra, hogy leosztályozza az angol elitliga legdrágább tavaly nyári igazolásait, és azok idénybeli teljesítményét.

A 2023 nyári átigazolási időszak rekordot döntött, hiszen a csapatok összesen 2,6 milliárd fontot költöttek el, ami 440 millió fonttal volt több, mint az egy évvel korábbi csúcs volt. A cikk a "Mennyire voltak valójában jók?" kérdésre igyekezett választ találni a legköltségesebb érkezők kapcsán, egy-egy igazolást kiemelve klubonként.

Az érdemjegyek igencsak változatosak, volt, aki 9-est kapott, volt, aki 0-ást (így például a lutoni Ryan Giles, aki egy percet sem játszott egyelőre csapatában, vagy a Newcastle nagy reményekkel szerződtetett olasz középpályása, Sandro Tonali, aki tavaly októberben kapott 10 hónapos eltiltást illegális fogadások miatt).

A listán ott szerepel Szoboszlai Dominik is, aki a Liverpool legdrágább igazolása volt szűk egy éve, a maga 60 millió fontos vételárával. A cikk szerint a magyar középpályás idénye és az, hogy megérte-e a pénzét, az alábbiak szerint értékelhető:

Ha a szezon elején azt mondod a Liverpool szurkolóinak, hogy Szoboszlai csak 10-ből 5-ös értékelést fog kapni, azt gondolták volna, hogy megőrültél. A szezon elején rakétaként szárnyalt, és lenyűgöző teljesítményével olyan magasra tette az elvárások mércéjét, hogy az tulajdonképpen lábon lőtte őt. Nehezen találta meg ezt az összhangot, nem tudta hozzáadni azt a gólveszélyt, amit az előző néhány szezonban a Bundesligában sikerült, így néhány Liverpool-szurkolót csalódottan hagyott maga mögött. Biztosan van benne egy nagyon jó játékos, de a következő szezonban Arne Slot feladata lesz, hogy ezt következetesen kihozza belőle, különben elveszítheti a helyét egy olyan középpályán, ahol rengeteg lehetőség adott csapata számára

- írják, abszolút közepesre értékelve tehát Szoboszlai idénybeli produkcióját.

Ezzel egyébként a válogatottunk csapatkapitánya az érintett mezőnyben koránt sem áll rosszul, a lista első felének végén áll, nem az abszolút csalódást keltő játékosok között.

A PL-klubok legdrágább igazolásainak idénybeli osztályzatai a vavel.com szerint:

1. Declan Rice (Arsenal, vételár: 105 millió font) - 10/9

2. Josko Gvardiol (Manchester City, 77,6 millió font) és Mohammed Kudus (West Ham, 38 millió font) - 10/8

4. Joao Pedro (Brighton, 30 millió font) és Brennan Johnson (Tottenham Hotspur, 47, 5 millió font) - 10/7

6. Moussa Diaby (Aston Villa, 51 millió font), Nathan Collins (Brentford, 23 millió font) és Rasmus Højlund (Manchester United, 72 millió font) - 10/6

9.  Alex Iwobi (Fulham, 22 millió font) és Szoboszlai Dominik (Liverpool, 60 millió font) - 10/5

11.  Jean-Ricner Bellegarde (Wolverhampton, 12,8 millió font) - 10/4

12.  Alex Scott (Bournemouth, 25 millió font) és Moises Caicedo (Chelsea, 115 millió font) - 10/3

14.  Beto (Everton, 25,8 millió font), Ibrahim Sangaré (Nottingham Forest, 30 millió font) és Cameron Archer (Sheffield United, 18 millió font) - 10/2

17. James Trafford (Burnley, 15 millió font) - 10/1

18. Matheus França (Crystal Palace, 26 millió font), Ryan Giles (Luton, 5 millió font) és Sandro Tonali (Newcastle, 55 millió font) - 10/0

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Raul Gustavo
A Corinthians már bejelentette, hogy Raul Gustavo orvosin vesz részt az FTC-nél, és azt követően aláírhat a magyar bajnokhoz.
Fradi
Raul Gustavo
A Csakfoci korábban beszámolt róla, hogy Raul Gustavo a Corinthiansból a Fradiba szerződhet. Az Üllői129 szerint a brazil játékos már meg is érkezhetett Budapestre.
ETO
Zeljko Gavric
A győriek szerződtették a dunaszerdahelyi DAC támadóját, Zeljko Gavricot.
Tovább az összes átigazoláshoz