Storckot máris kinevezték új csapatánál - az eddiginél is sokkal nehezebb dolga lehet

Könnyen lehet, hogy Bernd Storcknak már úgy kell benntartania az Eupent, hogy három csapat is kiesik a ligából.
Budai László 2022. május 26., csütörtök 11:51
Könnyen lehet, hogy Bernd Storcknak már úgy kell benntartania az Eupent, hogy három csapat is kiesik a ligából.
Szerző: Budai László 2022. május 26., csütörtök 11:51

Alighogy távozott a Genk éléről máris kinevezték új belga csapatánál a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányát, Bernd Storckot. Az élvonalbeli Eupen hivatalos honlapján jelentette be, hogy egyéves szerződést köt a német szakemberrel.

- Várom az új kihívást, hogy felépítsek valamit az Eupennél és benntartsam a klubot az első osztályban - nyilatkozta Storck, akinek nem lesz újdonság a legfőbb feladata, ugyanis korábban a Cercle Brugge-nél és a Mouscronnál is ezt kellett tennie.

Annyiban azonban nehezebb lehet a dolga, hogy elképzelhető, hogy a következő belga bajnokságban nem egy kieső és egy osztályozós helyen végző csapat lesz, hanem három egyenes kieső. A Jupiler League mezőnye ugyanis a koronavírus miatt 18 csapatosra nőtt, amikor nem volt kieső a 2019/20-as idényben. Bár korábban a létszámcsökkentés mellett határoztak, a kis csapatok kérésére lehet, hogy elhalasztják a változtatások bevezetését, egyelőre még nincs végleges döntés.

Dr. Andreas Bleicher, az Eupen igazgatótanácsának tagja így nyilatkozott Storckról.

- Az új vezetőedzőnkkel együtt nyomjuk meg a gombot az újrakezdéshez. A következő szezonban új arca lesz a csapatnak. Mivel valószínűleg három közvetlen kieső is lesz, még nagyobb sportszakmai kihívás lesz a bajnoki tagság biztosítása, amire most gőzerővel készülünk. Elsődleges célunk a ligában való bennmaradás, de mindig szem előtt tartjuk a tehetségek fejlődését is. Rendkívül optimisták vagyunk, hogy ezt az új felállásban együtt, csapatként fogjuk elérni.

Olvastad már?
EKL-döntő: Díszsorfalat álltak a romániai magyar bírónak a Roma játékosai - mindenkit lefutott a meccsen
Komoly dicséreteket kapott az Euórpa Konferencia Liga-döntőn nyújtott produkciója miatt Kovács István, az AS Roma-Feyenoord találkozó magyar-román játékvezetője. 
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Marquinhos Stankovic csapatához kerülhet?
Állítólag Stankovic hívására Marquinhos mégsem a Lokomotiv Moszkvába, hanem a városi rivális Szpartak Moszkvába szerződhet.
DVTK
23-szoros válogatott érkezett
Siniša Saničanin személyében 23-szoros bosnyák válogatott labdarúgót igazolt a DVTK. Az új igazolás a védelem közepén és bal oldalán is bevethető.
Diósgyőr
Szerződésbontás
A Diósgyőr közös megegyezéssel felbontotta Bitok Stephen szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz