Fotó: fradi.hu

Stankovic a Fiorentina elleni EKL-meccs előtt: "Ami engem aggaszt, hogy tegnap 14 játékossal edzettünk, ebből háromra nem számíthatok"

A Fradi vezetőedzője szerint a Fiorentina nyomás nélkül játszhat, míg neki varázslónak kell lennie.
Budai László 2023. december 13., szerda 15:13
Fotó: fradi.hu
A Fradi vezetőedzője szerint a Fiorentina nyomás nélkül játszhat, míg neki varázslónak kell lennie.
Szerző: Budai László 2023. december 13., szerda 15:13

A Ferencváros megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját a következő nemzetközi kupameccs, a csütörtöki, Fiorentina elleni EKL-találkozó előtt. Dejan Stankovic vezetőedző elsőként arról beszélt, más típusú mérkőzésre számít, mint amilyen volt az idegenbeli, 2-2-re végződött találkozó.

- Kétségkívül a holnapi nagyon szép kihívás lesz, de a futball ezért szép, ezért játszunk, ezek a kihívások az élet részei. Firenzében eléggé alábecsültek minket. A holnapi is kemény mérkőzés lesz, a Fiorentina hozzáállása bizonyára eltérő lesz, hiszen semmilyen nyomás alatt nem áll, mivel már továbbjutott.

Képzeljék el a helyzetünket, hogy 22 nap alatt hét meccset kell lejátszanunk, az edző ebben az esetben varázsló, akinek rá kell vennie a játékosokat, hogy játsszanak, eddzenek, megfelelő módon pihenjék ki magukat. A Fiorentina nincs ez alatt a nyomás alatt, nem kell tartania rizikótól.

- Nyugodtan játszhatnak, olyan dolgokat is kipróbálhatnak, amilyeneket mi nem tehetünk meg.

Stankovic azt is elmondta, mennyire nehéz helyzetben van a találkozót megelőzően.

Ami engem aggaszt, hogy tegnap 14 játékossal edzettünk, ebből háromra nem számíthatok: Tokmacra, Baráthra és Gojakra (ők nincsenek az EKL-keretben - a szerk.). Az jár a fejemben, hogyan tudnám a sérülteket visszahozni a csapatba.

- Fontos, hogy higgyünk az együttesünkben. Olyan helyzetben vagyunk most, amikor többet teszünk bele a játékba, mint amit az visszaad nekünk. A Fiorentina is ismeri ezt a helyzetet. Nagyon kemény meccs vár ránk, de most az érdekel a legjobban, hányan tudnak velem tartani. (...)

Stankovicnál ezúttal is rákérdeztek, mi a véleménye arról, hogy mindkét csapat számára jó a döntetlen, erről pedig az elmúlt napokban sok szó esett.

Aki jól ismer, az tényleg tudja, hogy mindig mindent beleadok. Ez annyira igaz, hogy még a gyerekeimet se hagytam nyerni, amikor Playstationön játszottunk. A pályán a saját testvérem is ellenfél, ha az ellenfél oldalán áll.

A Fradi mesterét arról is kérdezték, hogyan lehet megoldani, hogy hatékonyabb legyen a helyzetkihasználás, ezzel ugyanis a Fradi és a Fiorentina is küzd.

- Megoldani nem egyszerű. Természetesen mindenki megpróbálja az ellenfelet a kapujához szorítani. Cselezünk, szabadrúgásokat próbálunk elérni a gólszerzés érdekében. A labdabirtoklás fontos, szeretem, ha minél többet van nálunk a labda, de időnként elkerülhetetlen, hogy szenvedjünk, ezt el kell fogadni. Bizonyos automatizmusokat be kell gyakorolni, motiválni kell a csapatot, hogy úgy akarjunk játszani, ahogyan azt mondom. Ezt a jó játékra vonatkozó tendenciát, azaz hogy minél többet lőjünk, ezt kell követni. Nem akarok olyanokkal takarózni, hogy egy kulcsfontosságú játékos nem áll rendelkezésemre. A jelenlegi Ferencvárosban minden lehetőség megvan.

Olvastad már?
EKL-csoportkör: Újpest-szurkolóktól is hangos lesz a Groupama Aréna a Fradi-Fiorentinán - állítják az olaszok
A Fiorentina-szurkolókat az újpestiek is segítik majd csütörtökön, a Groupama Arénában rendezendő EKL-mérkőzésen.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Mohamed Ali Ben Romdhane
Tunéziában azt írják, hogy az Al Ahlyhoz igazolhat Mohamed Ali Ben Romdhane, honlapunk azonban úgy értesült, hogy a Fradinál egyelőre nem jelentkezett az egyiptomi csapat az üzlettel kapcsolatban.
ETO FC
Kuznyecov Szergej
Korábbi hírünknek megfelelően Kuznyecov Szergej lett a győriek új vezetőedzője.
ETO FC
Távozik a vezetőedző
Az NB II-ben szereplő ETO FC vezetősége szerződést bontott az első csapatot irányító Antonio Munozzal.
Tovább az összes átigazoláshoz