A Real elnöke eldöntötte, mi lesz Ronaldo jövője

Nem tud Cristiano Ronaldo távozási szándékáról Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke, aki hangsúlyozta: nem érkezett ajánlat a portugál sztárfutballistáért.
Budai László 2017. június 20., kedd 12:04
Nem tud Cristiano Ronaldo távozási szándékáról Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke, aki hangsúlyozta: nem érkezett ajánlat a portugál sztárfutballistáért.
Szerző: Budai László 2017. június 20., kedd 12:04

A klubvezető egy rádióinterjúban beszélt erről, hozzátéve, hogy Alvaro Moratáért és James Rodríguezért sem jelentkezett be senki. A Marca című sportlap keddi számában Pérez kijelentette: "Ronaldo a Real Madrid játékosa és az is marad."

Az A Bola című portugál sportnapilap pénteki számában arról írt, hogy a 32 éves Ronaldo elhagyná a Real Madridot és Spanyolországot az ellene indított adócsalási per miatt. A spanyol ügyészség múlt kedden közölte, hogy a portugál labdarúgó 2011 és 2014 között 14,76 millió euró (4,5 milliárd forint) adót nem fizetett be az államkasszába. Ráadásul mindezt tudatosan tette: egy üzleti vállalkozás segítségével szándékosan rejtette el a személyéhez fűződő kereskedelmi jogok értékesítéséből származó jövedelmét. Ha a portugál válogatott csapatkapitányát bűnösnek találná a bíróság, legalább 15 hónapos börtönbüntetés várna rá, amelyet azonban büntetlen előélete miatt valószínűleg nem kellene letöltenie.

 

Eközben az olasz Gazzetta dello Sport arról számolt be, hogy a portugál támadó jó kapcsolatot ápol a Real volt, a Bayern München jelenlegi edzőjével, Carlo Ancelottival, aki kapocs lehet a klubváltásában. Karl-Heinz Rummenigge, a bajor futballklubot működtető gazdasági társaság vezérigazgatója ugyanakkor hétfőn sietett leszögezni, hogy ez csak pletyka, minden alapot nélkülöz.

A Real Madrid elnöke az állítólagos adócsalási ügyről is beszélt a rádióinterjúban, úgy fogalmazott: az egész nagyon furcsa.

"Az egész ügyről az újságokból értesültem, és ez alapján nem akarok következtetéseket levonni. Amint lehet, beszélek Ronaldóval, s aztán majd meglátjuk, mi történik" - mondta Florentino Pérez.

Ronaldo, aki az elmúlt idényben spanyol bajnokságot és Bajnokok Ligáját nyert a Real Madriddal, jelenleg a nemzeti együttessel az oroszországi Konföderációs Kupán vesz részt.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Jakov Puljić
A Puskás Akadémia és Jakov Puljić 2025-ig szóló szerződést kötött egymással.
Újpest
Milos Kruscic/Nebojsa Vignjevic
Hivatalossá vált, amit szerdán előre jeleztünk: Milos Kruscicot a korábbi sikeredző, Nebojsa Vignjevic váltja az újpesti kispadon.
El Paso Locomotive FC
Demkó Márton
A 17 éves Demkó Márton is lehetőséget kapott arra, hogy az USL-ben szereplő El Paso felnőttcsapatával szerepelhessen.
Tovább az összes átigazoláshoz