Külföldre költözhet a világ egyik legjobb focibajnoksága

Nem kizárt, hogy spanyol meccseket rendeznek meg majd Amerikában vagy Ázsiában. Így növelnék tovább a La Liga amúgy is hatalmas népszerűségét.
Dudás Gábor 2017. szeptember 9., szombat 7:11
Nem kizárt, hogy spanyol meccseket rendeznek meg majd Amerikában vagy Ázsiában. Így növelnék tovább a La Liga amúgy is hatalmas népszerűségét.
Szerző: Dudás Gábor 2017. szeptember 9., szombat 7:11

A Premier League "költözése" már hosszabb ideje téma az angol bajnokság rendkívüli ázsiai és észak-amerikai népszerűsége miatt, de egyelőre a csapatok "csak" odáig jutottak, hogy nyári túráik nagy részét az USA-ban vagy épp Kínában és egyéb távol-keleti országokban tartják meg.

A La Liga, azaz a spanyol élvonal kapcsán viszont most merült fel először igazán komolyan, hogy egyes találkozókat külföldre mozdítsanak, és a tengerentúli vagy ázsiai piacot célozzák meg. Nyilván elsősorban a néző százmillióit megmozgató Real-Barcelona El Clásico kapcsán lehet különösen érdekes a felvetés - a két nagy rivális a nyáron felkészülési meccset már játszott Miamiban.

A La Liga egy globális szórakoztatást jelentő sorozat és szeretnénk tovább növelni a bajnokság nemzetközi népszerűségét. Ennek részeként már tárgyalunk annak a lehetőségéről, hogy néhány bajnoki találkozót Spanyolországon kívül rendezzünk meg

– nyilatkozta a Financial Times-nak a spanyol liga elnöke, Javier Tebas.

A The Guardian cikke is megerősíti, hogy a célállomás Amerika vagy Ázsia lehet majd, elsősorban az Egyesült Államok vagy Kín merülhet fel helyszínként.

TABELLA: A spanyol bajnokság állása itt!

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Marquinhos Stankovic csapatához kerülhet?
Állítólag Stankovic hívására Marquinhos mégsem a Lokomotiv Moszkvába, hanem a városi rivális Szpartak Moszkvába szerződhet.
DVTK
23-szoros válogatott érkezett
Siniša Saničanin személyében 23-szoros bosnyák válogatott labdarúgót igazolt a DVTK. Az új igazolás a védelem közepén és bal oldalán is bevethető.
Diósgyőr
Szerződésbontás
A Diósgyőr közös megegyezéssel felbontotta Bitok Stephen szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz