Itt a Barcelona új igazolása - hivatalos

A klub történetének első kolumbiai játékosa a védelembe érkezik. A katalánok már megegyeztek a brazil Palmeirasszal Yerry Mina átigazolásával kapcsolatban.
Dudás Gábor 2018. január 11., csütörtök 11:13
A klub történetének első kolumbiai játékosa a védelembe érkezik. A katalánok már megegyeztek a brazil Palmeirasszal Yerry Mina átigazolásával kapcsolatban.
Szerző: Dudás Gábor 2018. január 11., csütörtök 11:13

A 23 éves kolumbiai védő, Yerry Mina eredetileg a nyáron csatlakozott volna a Barcelonához, de mivel az argentin Javier Mascherano várhatóan a közlejövőben távozik a hátsó alakzatból - Kínába szerződhet -, a katalánok felgyorsították a bekk klubváltását.

A csütörtöki bejelentés szerint a két klub már megegyezett Mina átigazolásáról, 11,8 millió eurót fizet érte a Barca, szerződése pedig 2023 nyaráig szól. A játékos kivásárlási ára 100 millió euró.

A 195 centiméter magas, de méretei ellenére mozgékony és gólerős védő 2017-ben az év hátvédje lett a paulista állami bajnokságban, kolumbiai és brazil bajnoknak, Copa Sudamericana-győztesnek és Copa America-bronzérmesnek mondhatja magát. 9-szer szerepelt eddig a kolumbiai válogatottban, ott volt a riói olimpián is.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Kazincbarcika
Varga Attila
A Kazincbarcika a mai nappal felmentette a munkavégzés alól Varga Attila vezetőedzőt. Az új szakvezető személyéről a későbbiekben ad tájékoztatást a klub.
Kecskemét
Uros Djuranovic
A szerb élvonalbeli Kolubara együttesében folytatja Uros Djuranovic, aki Kecskeméten létszámfölöttivé vált.
ETO FC Győr
Csonka Bonifác
Az ETO közös megegyezéssel szerződést bontott Csonka Bonifáccal - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz