"Elütött egy autó, eltörtek a csontjaim, a bokám is" – rémes gyerekkoráról mesélt a Barcelona tinije

Kis híján derékba tört a Barcelona játékosának pályafutása, miután kiskorában elütötte egy autó. Jean-Clair Tobido álma azóta valóra vált.
Csakfoci Admin 2019. március 2., szombat 15:04
Kis híján derékba tört a Barcelona játékosának pályafutása, miután kiskorában elütötte egy autó. Jean-Clair Tobido álma azóta valóra vált.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. március 2., szombat 15:04

Álomból valósággá vált az elmúlt fél év a 19 éves francia hátvéd, Jean-Clair Tobido számára. A fiatal védő tavaly nyáron debütált a francia élvonalban szereplő Toulouse felnőttcsapatában, majd a téli átigazolási időszakban szerződtette a világ egyik legnagyobb klubja, a Barcelona -, ahol a legendás világ- és Európa-bajnok spanyol középpályás, Xavi 6-os mezszámát kapta meg.

A katalánok játékosa a La Depeche című lapnak elmondta, a pályafutása majdnem azelőtt véget ért, hogy elkezdődhetett volna: kilenc éves korában kis híján elveszítette a lábait. Párizs külvárosában judo-edzésre tartott, amikor elgázolta egy autó.

Május 24-e volt, azt a napot sosem felejtem el. Elmentem otthonról judózni. Átkeltem az úton, és elütött egy autó. Hatalmas baleset volt – kezdte Tobido a La Depeche-nek.

Mindkét lábam súlyosan megsérült, eltörtek a csontjaim és a bokám is, valamint rengeteg repedés keletkezett. Még mindig megvannak a hegeim.

Az FC Les Lilas 93 akkori edzője, Dylan Greneche úgy gondolta, a tinijátékosának véget ért az ígéretes karrierje. Egy évvel később Tobido visszatért a pályára, és kulcsfontosságú szereplővé vált a nevelőklubjának, mielőtt még a Toulouse-hoz szerződött volna 2016 nyarán.

A franciáknál nyújtott teljesítménye a Barcelona játékosmegfigyelőinek figyelmét is felkeltette, akik idén január végén sajtóhírek szerint 1,75 millió fontot (643 millió forintot) fizettek érte, ahol négy évre kötelezte el magát.

Tobido a szezonban eddig 10 tétmeccsen játszott, egy gólt szerzett és egy gólpasszt jegyzett.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest/Paks
Rácz Gergő
Az MTK végleg megvásárolta Rácz Gergőt a Paksi FC-től, miután a 27 éves kapus a tavaszi idényben kölcsönben erősítette a fővárosiakat.
NB II
Bejelentették az új edzőt
Hivatalos bejelentés: NB II-es csapatnál nevezték ki a Vidivel Magyar Kupát nyert edzőt.
Ferencváros
Serdar Dursun
A törökök szerint a Fradi érdeklődik Serdar Dursun iránt, a csakfoci.hu azonban úgy tudja, hogy a hír nem igaz.
Tovább az összes átigazoláshoz