Döntöttek a Neymart a Barcához csábító ex-elnök sorsáról

Felmentették Sandro Rosellt, az FC Barcelona volt elnökét a pénzmosás és adócsalás vádja alól.
Csakfoci Admin 2019. április 24., szerda 15:29
Felmentették Sandro Rosellt, az FC Barcelona volt elnökét a pénzmosás és adócsalás vádja alól.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. április 24., szerda 15:29

A spanyol bíróság szerdán közölte, hogy nem volt elég bizonyíték Rosell bűnösségére, akit így az ügyben érintett öt társával együtt - közte a feleségével, valamint ügyvédjével - felmentettek.

Az 55 éves Rosellt azzal gyanúsították, hogy sikkasztásban és pénzmosásban segédkezett a Brazil Labdarúgó Szövetség korábbi elnökének, Ricardo Teixeirának.

A vád szerint a dél-amerikai válogatott 24 mérkőzésének közvetítési jogával kapcsolatos megállapodások, valamint a Nike-val megkötött reklámszerződése után összesen 20 millió euró (6,4 milliárd forint) nem a brazil szövetséghez, hanem az ügyletekben közreműködőként résztvevő Rosell feleségének, illetve ügyvédjének, majd onnan egy részük Teixeira számlájára került.

Rosell 2010 nyarától 2014 januárjáig volt az FC Barcelona elnöke, tisztségéről azután mondott le, hogy nyilvánosságra kerültek Neymar szerződtetésének anyagi részletei.

A vádak szerint Neymar - aki 2017-ben a francia Paris Saint-Germain-hez távozott - megszerzése sokkal többe került annál, mint amennyit bevallottak a brazil csatár 2013-as leigazolásakor. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Nikolai Frederiksen
A Fradi egy évre kölcsönvette a Vitesse támadóját, és a zöld-fehér klub vételi opcióval is rendelkezik.
CD Lugo
Joan Carrillo
A korábban Fehérváron és Debrecenben is dolgozott Joan Carrillo veheti át a spanyol másodosztályban a bennmaradásért küzdő Lugo irányítását.
Nyíregyháza Spartacus
Vass Ádám
A csakfoci.hu információi szerint a Gyirmótról távozó, 11-szeres válogatott Vass Ádám Nyíregyházán folytatja pályafutását.
Tovább az összes átigazoláshoz