Fotó: UEFA

Sok magyart is várnak a budapesti EL-döntőre: Márciustól lehet jegyeket venni rá

A labdarúgó Európa-liga most zajló sorozatának budapesti döntőjére mintegy ötszáz önkéntessel számolnak a szervezők.
Dudás Gábor 2023. február 2., csütörtök 15:39
Fotó: UEFA
A labdarúgó Európa-liga most zajló sorozatának budapesti döntőjére mintegy ötszáz önkéntessel számolnak a szervezők.
Szerző: Dudás Gábor 2023. február 2., csütörtök 15:39

A május 31-i mérkőzéssel kapcsolatban - amelyet a Puskás Arénában rendeznek - Juhász Erika, az önkéntesprogram koordinátora az M4 Sport Nemzeti Sporthíradó műsorában elmondta: az EL-döntő egynapos rendezvény ugyan, de az arra való felkészülés során az önkéntesek is már hetekkel korábban bekapcsolódnak a szervezési folyamatokba.

"Nagyjából ötszáz önkéntessel számolunk, de ennek kapcsán sokkal több interjút bonyolítunk majd le, mert sokkal több jelentkezőt várunk" - nyilatkozta. Hozzátette: már eddig is több százan jelentkeztek, de még többet várnak, elsősorban magyarokat. Kiemelte: tizenhat feladatra, és még annál is több pozícióra várják az önkéntesek jelentkezését, nagyjából március végéig. Az időpont lezárása a jelentkezők számának függvénye.

"Minden egyes pozíció más elfoglaltságot igényel. Az MLSZ angol nyelvű honlapján van ezzel kapcsolatban egy leírás, amelyben pontosan le van írva, hogy egyes pozícióra hány napot kell szánni, esetleg szabadságot kivenni. Ez nagyjából az egy-két naptól akár a két hétig is kitolódhat" - közölte. Hozzáfűzte: úgy számolnak, hogy az önkéntesek kilencven százalékát adhatják a magyarok.

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője emlékeztetett: Budapesten a közelmúltban több rangos európai mérkőzést rendeztek, a 2021-es Európa-bajnokság csoportmérkőzései mellett európai Szuperkupa-meccset, valamint női Bajnokok Ligája-döntőt. Kiemelte: a pályára lépett játékosok, a szurkolók, valamint az európai szövetség (UEFA) képviselői kivétel nélkül elismeréssel szóltak az érintett stadionokról - a Puskás Arénáról, továbbá a Groupama Arénáról -, valamint a szervezésről és a rendezésről. Hozzátette: a sikeres és jó rendezés elengedhetetlen feltétele az önkéntesek munkája.

"Ők már a korábbi hasonló rendezvényeken is bizonyítottak, úgy gondolom, hogy számukra pedig egy életre szóló élményt jelent, hogy aktív részesei lehetnek egy ilyen nagy nemzetközi eseménynek" - nyilatkozta. Kifejtette: abban bízik, hogy az önkéntesek hathatós közreműködésével a szurkolók és a szervezők is elégedetten emlékeznek a döntőre.

Sipos Jenő elmondta: a jegyértékesítés ezúttal is az UEFA-n keresztül zajlik, és várhatóan március közepétől lehet jelentkezni. Hangsúlyozta, az MLSZ számára az a legfontosabb, hogy minél több magyar drukker legyen a stadionban.

A sorozat jövő héten a nyolcaddöntőbe jutásért kiírt párharcokkal folytatódik. Az EL-ben még a Ferencváros is érdekelt, amely csoportgyőztesként már biztos nyolcaddöntős. (MTI)

Olvastad már?
Már az UEFA is rábólintott: A Fradi a Puskásban játssza a hazai EL-nyolcaddöntőjét
Az UEFA elfogadta az FTC kérését: március 16-án a Puskás Arénában rendezik meg a zöld-fehérek az EL-nyolcaddöntő visszavágójukat.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz