Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Sigér: "Rendesen idegesítette őket, ahogy védekeztünk", Paintsil: "Ha nem cserélték volna le Botkát, biztosan kiállítják"

Sigér szerint csak a kiállítás után tudták azt játszani, amihez hozzá vannak szokva.
Nyikes Zoltán 2023. október 27., péntek 10:17
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Sigér szerint csak a kiállítás után tudták azt játszani, amihez hozzá vannak szokva.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. október 27., péntek 10:17

Sigér Dávid előtt adódott az egyik legnagyobb Fradi-helyzet a Genk elleni Európa Konferencia Liga-mérkőzésen, de a középpályás közeli lehetőségét védte a belgák kapusa. Végül az utolsó próbálkozás is Sigér előtt adódott, ám akkor nem talált kaput Lisztes passzát követően.

– Nagyon nehéz, nagyon intenzív játék volt. Nagyon gyorsak, képzettek voltak az ellenfél játékosai. Lehet kívülről is úgy tűnt, nekem belülről is úgy érződött, hogy többnyire ők irányítják a mérkőzést, de nagyon sokszor igazából ez passzív volt és azt éreztem, hogy nem tudtak fogást találni rajtunk, ami sokszor idegesítette őket. Nyilván extra lett volna, ha innen három pontot viszünk el, nem volt lehetetlen küldetés. Azért volt egy-két olyan lehetőség, akár nekem is egy olyan, amikor közel voltam a kapushoz és nem sok kellett, hogy mellette menjen el a labda. Abszolút nem vagyok elégedetlen, nagyon értékes ez az egy pont itt Belgiumban. A végén a kiállítás után hirtelen azt tudtuk játszani, amihez jobban hozzá vagyunk szokva, fel tudtunk menni az ellenfél térfelére, benne volt a pezsgés, hogy az utolsó percekben eldönthetjük. Lisztesnek is volt egy jó vissza passza nekem, de sajnos lecsúszott a külsőmre. A végén azt éreztük, hogy játszunk gyorsan, menjünk előre és nyerjük meg, ha már eggyel többen lettünk, mert azelőtt meg ők nyomtak be minket a kapuhoz. Volt itt minden, csak gól nem, de egy pontot ért – nyilatkozta Sigér a FradiMédiának.

A Ferencváros korábbi játékosa, a jelenleg már a Genknél játszó Joseph Paintsil nem volt teljesen elégedetlen az egy ponttal.

– Valóban nem volt sok lehetőségünk, az egyik az enyém volt, amit Dibusz kapufára tolt, de a Fradinak is volt egy kapufája. Jó meccs volt, de az egy pontot is értékelnünk kell, hiszen nem szenvedtünk vereséget. Motiváltak vagyunk, hogy a következő meccset megnyerjük és jó felfogásban játsszunk. Természetesen minden csapat és minden játékos nyerni akar, de ha ez nem sikerül, akkor a második opció a döntetlen elérése, ezt most is el kell fogadnunk és előre kell néznünk. Különleges volt számomra a Fradi ellen játszani és külön motivációt is jelentett ez nekem. A budapesti találkozón fontos lesz, hogy begyűjtsük a három pontot, aztán pedig hogy minél hamarabb sikerüljön kiharcolni a továbbjutást. Teljesen mindegy, ki lövi ott a győztes gólt, a legfontosabb, hogy nyerni tudjunk.

Paintsil kitért Botkára is, aki egyszer sárga lapot érően szabálytalankodott vele szemben, majd nem sokkal később a Fradi védője ismét felrúgta korábbi csapattársát, ám akkor csak szóbeli figyelmeztetést kapott a bírótól.

– Ha nem cserélték volna le, biztosan piros lapot kapott volna – tette hozzá a Genk támadója a Het Belang Van Limburgnak.

Olvastad már?
Botka: "Magyarországon ezért a faultért lehet, hogy kiállítottak volna", Dibusz: "Kevésbé intenzív játékot próbáltunk játszani, a hétvégén derbi" - EKL-értékelések
Botka többet várt volna a Genktől, Dibusz szerint a firenzei meccsel ellentétben ezúttal nem fogytak el a 60. percben.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Elhagyhatja Amerikát
Franck Boli
Az FTC-től tavaly télen távozott, 4-szeres NB I-es bajnok Franck Bolival nem hosszabbít szerződést az MLS-ben szereplő Portland Timbers.
Újpest
Nebojsa Vignjevic
Az Újpest közleményben erősítette meg, hogy nem gondolkodik Nebojsa Vignjevic vezetőedző leváltásán.
Tovább az összes átigazoláshoz