Fotó: kicker.de

Se veled, se nélküled: Harmadjára is távozhat Dárdai Pál a Herthától - sajtóhír

A Kicker információja szerint egyre inkább kérdésessé válik Dárdai Pál vezetőedző maradása a következő szezonra vonatkozóan.
Nyikes Zoltán 2024. március 14., csütörtök 16:30
Fotó: kicker.de
A Kicker információja szerint egyre inkább kérdésessé válik Dárdai Pál vezetőedző maradása a következő szezonra vonatkozóan.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. március 14., csütörtök 16:30

A Kicker információja szerint könnyen elképzelhető, hogy a szezon végén nem hosszabbítják meg Dárdai Pál vezetőedző lejáró szerződését és távozik a Hertha BSC-től. A portál azt írja, a berlini klub azt szeretné egyelőre, hogy a következő hetekben a hírek ne az esetleges edzőkérdésről szóljanak a nyilvánosságban, nehogy ez hatással legyen a harmadik helyhez fűződő minimális reményekre, de a háttérben már régóta folyik a vita Dárdai Pál munkájáról és jövőjéről.

A Kicker úgy folytatja, nemcsak a klub környezetében, hanem már a vezetőségben is hosszabb ideje téma, hogy a magyar szakember ki tudja-e használni a csapatban rejlő potenciált, és jó választás-e a Bundesligába való visszatéréshez, amit előbb-utóbb mindenképpen szeretnének elérni a berliniek. A cikk emlékeztet arra is, hogy Thomas E. Herrich ügyvezető igazgató szerződéshosszabbításával a hét elején fontos irányt szabott a jövőre nézve a másodosztályú klub, a következő hetekben pedig egy másik fontos személyi döntés is napirendre kerül: méghozzá Dárdai Pál személye.

Végezetül megjegyzik, Dárdai 2023 áprilisában Sandro Schwarz utódjaként harmadik ciklusát kezdte meg a Hertha edzőjeként. Thomas E. Herrich ügyvezető igazgató , Benjamin Weber sportigazgató és a tavaly januárban elhunyt klubelnök, Kay Bernstein ideális embernek tartotta a csapat kiesés utáni újjáépítésének vezetésére - nem utolsósorban a "berlini út" miatt, amely a klub saját tehetségeinek fokozott integrációját irányozza elő. Ennek ellenére egy évvel ezelőtt ellentmondásos vita alakult ki a színfalak mögött: Johannes Spors, a Herthához 2023 márciusában csatlakozó amerikai befektető, a 777 Partners globális sportigazgatója egy külsős edzői megoldás mellett szállt síkra, de nem tudott érvényesülni a klubvezetéssel szemben.

A Hertha jelenleg 25 fordulót követően a német másodosztály 11. helyén áll, hátránya 7 pont a harmadik, már osztályozó helyen lévő Hamburghoz, míg 12 a második, feljutó helyen álló Kielhez képest.

Olvastad már?
Fradi: Abu Fani apja megerősítette, hogy Messi mellé vinnék a zöld-fehérek egyik legjobbját - ennyiért jöhet létre az üzlet
Az Inter Miami szívesen látná a támadó középpályást, de arra is van esély, hogy Abu Fani nyáron másik európai csapathoz szerződik. Négymillió euró lehet az ára.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz