Fotó: MTI

Sallai és Szoboszlai a világ 100 legrettegettebb támadója között: Senki nem akar szembekerülni velük - toplista

Igen nagy hatékonysággal játsszák át ellenfelüket azok a támadó játékosok, akiket a CIES most 100-as listán gyűjtött össze. Benne két magyarral: Sallai Rolanddal és Szoboszlai Dominikkel.
Budai László 2023. február 2., csütörtök 11:16
Fotó: MTI
Igen nagy hatékonysággal játsszák át ellenfelüket azok a támadó játékosok, akiket a CIES most 100-as listán gyűjtött össze. Benne két magyarral: Sallai Rolanddal és Szoboszlai Dominikkel.
Szerző: Budai László 2023. február 2., csütörtök 11:16

A Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legfrissebb riportjában azokat a játékosokat gyűjtötte össze a világban, akik az elmúlt évben a legjobban teljesítettek az ellenfelek átjátszása terén. Exkluzív pontszámítása figyelembe vette a sikeres cselezések és beadások gyakoriságát, a játékidőt, valamint a lejátszott mérkőzések nehézségi szintjét. A támadó és a védekező futballistákat külön listán mutatta be, ahhoz, hogy valaki felkerülhessen oda, minimum 1000 lejátszott percre volt szükség.

Két magyar a legjobbak között

A TOP100-as listára két, Bundesligában futballozó magyar futballista is felkerült. Az előkelőbb pozícióba Sallai Roland jutott, akinek a posztját “lövésorientált balszélsőként” jellemzik, és 88,6-os értékével a 88. helyen áll, éppen a Barcelona támadójával Ferran Torresszel holtversenyben.

A másik magyar válogatott futballista Szoboszlai Dominik, aki 100.-ként, 88.3-as értékével éppen a legjobbak közé jutott. A Freiburgból Sallain kívül nincs más a listán, a Leipzigből is csak egy labdarúgó, Dani Olmo.

A legjobbak élmezőnye

Ebben a kategóriában a toplista élén a barcelonai Ousmane Dembélé áll, aki a maximális pontszámot kapta, második a Real Madrid játékosa, Vinícius Júnior, harmadik Kevin De Bruye (Manchester City), negyedik Filip Kostic (Juventus), ötödik pedig Rafael Leao (Milan).

A védekezők listáján nincs magyar, ott egyébként Joao Cancelo (Bayern München, előtte Manchester City) lett az első, megelőzve Trent-Alexander Arnoldot (Liverpool) és Javi Galánt (Celta Vigo).

Az eredeti cikk és a teljes lista IDE kattintva böngészhető

Neked ajánljuk
Átigazolások
Hertha BSC
Dárdai Pál
Hivatalossá vált, hogy Dárdai Pál ismét távozik a Hertha vezetőedzői posztjáról, de más szerepkörben marad az egyesületnél, mert életre szóló klubtagságot kapott.
Fradi
Mahmoud Jaber
Mohammed Abu Fani tavaly nyári érkezése után a Fradi ismét a Maccabi Haifától szerződtethet középső középpályást.
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Tovább az összes átigazoláshoz