Fotó: MTI

Sallai és Szoboszlai a világ 100 legrettegettebb támadója között: Senki nem akar szembekerülni velük - toplista

Igen nagy hatékonysággal játsszák át ellenfelüket azok a támadó játékosok, akiket a CIES most 100-as listán gyűjtött össze. Benne két magyarral: Sallai Rolanddal és Szoboszlai Dominikkel.
Budai László 2023. február 2., csütörtök 11:16
Fotó: MTI
Igen nagy hatékonysággal játsszák át ellenfelüket azok a támadó játékosok, akiket a CIES most 100-as listán gyűjtött össze. Benne két magyarral: Sallai Rolanddal és Szoboszlai Dominikkel.
Szerző: Budai László 2023. február 2., csütörtök 11:16

A Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legfrissebb riportjában azokat a játékosokat gyűjtötte össze a világban, akik az elmúlt évben a legjobban teljesítettek az ellenfelek átjátszása terén. Exkluzív pontszámítása figyelembe vette a sikeres cselezések és beadások gyakoriságát, a játékidőt, valamint a lejátszott mérkőzések nehézségi szintjét. A támadó és a védekező futballistákat külön listán mutatta be, ahhoz, hogy valaki felkerülhessen oda, minimum 1000 lejátszott percre volt szükség.

Két magyar a legjobbak között

A TOP100-as listára két, Bundesligában futballozó magyar futballista is felkerült. Az előkelőbb pozícióba Sallai Roland jutott, akinek a posztját “lövésorientált balszélsőként” jellemzik, és 88,6-os értékével a 88. helyen áll, éppen a Barcelona támadójával Ferran Torresszel holtversenyben.

A másik magyar válogatott futballista Szoboszlai Dominik, aki 100.-ként, 88.3-as értékével éppen a legjobbak közé jutott. A Freiburgból Sallain kívül nincs más a listán, a Leipzigből is csak egy labdarúgó, Dani Olmo.

A legjobbak élmezőnye

Ebben a kategóriában a toplista élén a barcelonai Ousmane Dembélé áll, aki a maximális pontszámot kapta, második a Real Madrid játékosa, Vinícius Júnior, harmadik Kevin De Bruye (Manchester City), negyedik Filip Kostic (Juventus), ötödik pedig Rafael Leao (Milan).

A védekezők listáján nincs magyar, ott egyébként Joao Cancelo (Bayern München, előtte Manchester City) lett az első, megelőzve Trent-Alexander Arnoldot (Liverpool) és Javi Galánt (Celta Vigo).

Az eredeti cikk és a teljes lista IDE kattintva böngészhető

Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
Tovább az összes átigazoláshoz