Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Rossi a Fradiról beszélt a Fiorentinának: "Az FTC-t nem szabad lebecsülni, de a lilák erősebbek" - egy légióst emelt ki a magyar bajnoktól

Adama Traorét és a ferencvárosi szurkolókat is dicsérte a magyar válogatott szövetségi kapitánya Olaszországban.
Csakfoci.hu 2023. szeptember 5., kedd 11:15
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Adama Traorét és a ferencvárosi szurkolókat is dicsérte a magyar válogatott szövetségi kapitánya Olaszországban.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. szeptember 5., kedd 11:15

A Fiorentina, a Genk és a Cukaricki vár a Ferencvárosra az Európa Konferencia Liga-csoportkörben, Marco Rossi szövetségi kapitány pedig az olasz Radio Bruno Toscana kérésére jellemezte az NB I-es csapatot.

– Évek óta ők a legerősebb csapat Magyarországon, egyeduralkodó a bajnokságban. Az elmúlt öt évben mindig elsők lettek, és sorozatban ötödször jutottak be egy európai kupa csoportkörébe. A Fradi egy történelmi klub, egy olyan ellenfél, akit nem szabad lebecsülnie a Fiorentinának. Nem akarok senkit sem megbántani, de azért a lilák erősebbek. A Fiorentina minden bizonnyal ugyanolyan jól, ha nem jobban akar teljesíteni, mint tavaly. Nem ismerem személyesen Vincenzo Italiano vezetőedzőt, de kívülről látva őt, azt mondanám, hogy nem az a típus, aki alábecsül egy ilyen feladatot.

Négy ferencvárosi játékost szoktam meghívni a válogatottba, bár jelenleg csak egy kapust és egy középcsatárt, mert a másik kettő nem áll rendelkezésre. A külföldi játékosaik közül Adama Traorét emelném ki, aki egy nagyon érdekes labdarúgó. A stadionjuk? A szurkolók nagyon lelkesek, fantasztikus hangulatot sikerül teremteniük azzal, hogy az elejétől a végéig hajtják a csapatot

– idézi a magyar válogatott szövetségi kapitányát a fiorentinanews.com.

A Ferencváros elsőként a Cukarickit fogadja szeptember 21-én, majd két héttel később utazik Firenzébe, míg az olaszok elleni hazai találkozóra december 14-én kerül sor.

Olvastad már?
Hivatalos: Külföldről érkezett Mocsi utódja a ZTE-hez
Az NK Osijek kölcsönadta a ZTE-nek a 25 éves görög védőt, Stefanos Evangelout.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Újpest
Milos Kosanovic
A negyedik kerületiek szerződtették a szabadon igazolható szerb védőt, Milos Kosanovicot.
Ajka
Schindler Szabolcs
A csakfoci.hu információi szerint nagy eséllyel a jelenleg a Vasas tartalékcsapatánál dolgozó Schindler Szabolcs lehet az ajkaiak új vezetőedzője.
Tovább az összes átigazoláshoz