Romokban a Hertha: Dárdai elmondta, visszahívták-e a klubhoz megmentőnek

A berliniek korábbi vezetőedzője kifejtette, szerinte hogyan kellene újjáépíteni a zsinórban négy meccset elbukó csapatot, és arra is reagált, várható-e a visszatérése.
Budai László 2023. február 11., szombat 13:32
A berliniek korábbi vezetőedzője kifejtette, szerinte hogyan kellene újjáépíteni a zsinórban négy meccset elbukó csapatot, és arra is reagált, várható-e a visszatérése.
Szerző: Budai László 2023. február 11., szombat 13:32

Borzalmasan teljesít 2023-ban a Hertha, amely négy idei bajnokiját mind elbukta, egy lőtt gól mellett 13-at kapott, így a 16., kiesőhelyen áll a Bundesligában. Nem csoda, hogy nemrégiben megköszönték a Dárdai Pált is elküldő Fredi Bobic sportigazgató munkáját. A magyar szakember most a wettbasis.com-nak adott interjújában beszélt a berlini együttes helyzetéről.

- Ez egy nagyon érzékeny téma, és nem is kellene a Hertháról beszélnem, de igen, nehéz helyzetben van a csapat - kezdte Dárdai Pál.

Azt mondták, hogy kiváló felkészülésen vannak túl, a játékosok is azt gondolták, hogy jól mennek a dolgok, aztán jött a szezon második fele, és egy dühítő vereség, sőt, nem is egy, hanem több is.

- Először pszichológiailag kell stabilizálni a csapatot, a játékosoknak a saját erősségeikben kell hinniük, azon dolgozniuk. Nem csak azt mondani, hogy mostantól támadó futballt játszunk, mert úgy nehéz lesz. Még így is szerencsések, hiszen több csapatnak is hasonló gondjaik vannak, nem néznek ki jól, nem kezdtek megfelelően és nem szereznek sok gólt. Sok ember azt mondja, hogy a védekezéssel nyered meg a meccseket, de ez nem igaz. Ha nincsenek elöl góllövő játékosaid, úgy nem könnyű nyerni. És a Herthánál most nehéz gólokat előkészíteni és gólokat szerezni. Sok munka vár az együttesre. 

Majd arra is rákérdeztek Dárdainál, hogy vannak, akik szerint ő lehetne a segítség a klubnál, de ha minden igaz, egyelőre nem keresték.

Nem, én nem foglalkozom ilyesmivel. Igazán visszafogott ember vagyok. Figyelem a gyerekeim meccseit, nyerniük kellene a hétvégén, és akkor minden szép lesz.

Olvastad már?
NB I: Furcsa véget ér a Vidi gólkirályjelölt kiszemeltjének az ügye - az elnök jelentette be, hogy döntött a játékos
A Hermannstadt elnöke, Dani Coman szerint Daniel Paraschiv úgy döntött, hogy nyárig marad jelenlegi csapatánál, és csak nyáron igazol el.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
Tovább az összes átigazoláshoz