Rasszista botrány a Real Madrid bajnokiján: Vinícius Junior odaállt a szurkolók elé, a meccs félbeszakadt - videó

A brazil Vinícius Júnior rasszistának nevezte a La Ligát és Spanyolországot, miután a Real Madrid támadója a vasárnapi valenciai bajnokin rasszista szidalmakat kapott a lelátóról.
Csakfoci.hu 2023. május 22., hétfő 8:38
A brazil Vinícius Júnior rasszistának nevezte a La Ligát és Spanyolországot, miután a Real Madrid támadója a vasárnapi valenciai bajnokin rasszista szidalmakat kapott a lelátóról.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. május 22., hétfő 8:38

Miután folyamatosan kapta a bőrszínére vonatkozó megjegyzéseket, Vinícius Júnior az őt szidalmazó szurkolók elég állt és mutogatott, aminek következtében a vasárnapi, 1-0-s hazai győzelemmel véget ért mérkőzést 10 percre meg kellett szakítani, majd a hazai játékosokkal került összetűzésbe a brazil, ami a hosszabbításban a kiállítását eredményezte.

"Nem ez volt az első alkalom, de nem is a második, vagy a harmadik. A rasszizmus normális a La Ligában. A bajnokságban ezt normálisnak tartják, a szövetség normálisnak tartja, a riválisok pedig bátorítják. A bajnokság, amely egykor Ronaldinhóról, Ronaldóról, Cristianóról és Messiről szólt, ma a rasszistáké. Egy nagyszerű nemzet - amely befogadott és amelyet szeretek - elfogadta, hogy egy rasszista ország képét exportálja a világba. Sajnálom azokat a spanyolokat, akik nem értenek ezzel egyet, de ma Brazíliában Spanyolországot a rasszisták országaként ismerik. Erős vagyok, és mindig harcolni fogok a rasszisták ellen. Még akkor is, ha a harc vége nagyon messze van innen"

- írta Vinicius a Twitteren a meccs után.

A Real vezetőedzője, az olasz Carlo Ancelotti is felszólalt az eset ellen a közösségi médiában, mondván:

"Szomorú nap volt a mai a Mestallában, ahol a szurkolók egy csoportja a legrosszabb arcát mutatta meg. Itt az ideje, hogy abbahagyjuk a beszédet és erőteljesen cselekedjünk. A rasszizmusnak nincs helye a futballban vagy a társadalomban."

Vinícius Júnior csapattársa, a brazil válogatott Éder Militão is a támogatásáról biztosította a csatárt, "szégyennek" nevezve a történteket.

A spanyol liga korábban már tett feljelentést a Vinícius Júnior elleni rasszista indíttatású skandálások vagy sértegetések miatt, legutóbb egy mallorcai bíróság előtt. A spanyol rendőrség pedig egy, a brazil elleni lehetséges gyűlölet-bűncselekmény ügyében is nyomoz, miután januárban a Real Madrid edzőpályájától nem messze, egy hídra felakasztottak egy, a brazil 20-as mezét viselő próbababát.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ricardo Moniz
Hosszabb távra is kinevezhetik
A holland edző vezetésével négy bajnokin kilenc pontot szerzett, kiharcolta az európai kupát, így elérte a szezoncélt a Zürich.
Fradi
Edzőkérdés
Marek Papszunt nevezte ki új edzőjének a Raków. A Fradival is hírbe hozott edző kapcsán a Csakfoci korábban jelezte, hogy nem benne gondolkodnak az FTC-nél.
Fradi
Játékoseladások?
"Csak különleges ajánlat esetén engedünk el játékost" - utalt Hajnal Tamás többek között Marquinhos vagy Varga Barnabás esetleges értékesítésére. (M4 Sport)
Tovább az összes átigazoláshoz