Pénzfeldobás helyett kő-papír-ollóval döntött, eltiltották a bírót

Pénzfeldobás helyett kő-papír-ollóval döntötte el a kezdés jogát az angol játékvezető a Manchester City-Reading női focimeccset. A tettéért 21 napos eltiltással bűnhődik a sípmester, és nem fellebbezhet.
Csakfoci Admin 2018. november 14., szerda 10:21
Pénzfeldobás helyett kő-papír-ollóval döntötte el a kezdés jogát az angol játékvezető a Manchester City-Reading női focimeccset. A tettéért 21 napos eltiltással bűnhődik a sípmester, és nem fellebbezhet.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. november 14., szerda 10:21

A labdarúgás szabályainak ismeretében a térfélválasztást és a kezdés jogát pénzfeldobással szokták eldönteni. Az alábbi szabályt a női Premier League-ben közreműködő David McNamara figyelmen kívül hagyta, miután az öltözőben hagyta a pénzérmét, amivel döntött volna.

Helyette rögtönzött: kő-papír-ollóval döntöttek a csapatkapitányok arról, ki végzi el a kezdőrúgást a Manchester City-Reading (1-1) női csapatának október végi bajnokiján.

A történtek után az angol szövetség 21 napra eltiltotta, és a bíró nem fellebbezhet a döntés ellen. A büntetés november 26-án lép hatályba, ha nem jár sikerrel, akkor december közepéig nem vezethet meccseket.

A női mérkőzések játékvezetéséért felelős Joanna Stimpson elmondta a Telegraphnak, a kő-papír-olló megoldás fejetlenségnek számított, noha első ránézésre jó ötletnek tűnt, de a spori felkészületlenül futott ki a pályára.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Vadnai Dániel
Az MTK Budapest szerződtette az NB I-es Mezőkövesd Zsóry FC-től Vadnai Dánielt, aki a 2007/08-as idényben bajnoki címet szerzett a fővárosi kék-fehérekkel.
ZTE FC
Balabás Bence
Zalaegerszegre teszi át székhelyét az Austria Wientől a 16 éves középpályás, Balabás Bence, aki alapember az U17-es válogatottban. Korábban a Fradi és a Puskás Akadémia utánpótlásában is játszott.
Kisvárda
Driton Camaj
A csakfoci.hu úgy tudja, hogy Driton Camaj iránt egy török klub érdeklődik, de az ottani átigazolási piac közelgő zárása miatt nem biztos, hogy összejön az egyezség.
Tovább az összes átigazoláshoz