Fotó: foxnews.com

Pelé szervezete nem reagál a kemoterápiás kezelésekre, az életéért küzdenek - sajtóhír

A vastagbélrákkal küzdő korábbi világklasszisról szomorú hírek érkeztek.
Nyikes Zoltán 2022. december 3., szombat 15:46
Fotó: foxnews.com
A vastagbélrákkal küzdő korábbi világklasszisról szomorú hírek érkeztek.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. december 3., szombat 15:46

A héten szállították kórházba légúti fertőzés miatt Pelét, a brazilok legendás labdarúgóját, akinek kedd óta vastagbélrák elleni gyógyszeres kezelését állították be az orvosok.

Szombaton viszont még rosszabb hírek érkeztek az állapotáról, a The Athletic azt írja, hogy Pelé már nem reagál a kemoterápiás kezelésre, így palliatív ellátásban részesül, amit a gyógyíthatatlan stádiumba került betegek számára szoktak biztosítani, hogy a fájdalmai és kínzó tünetei csökkenjenek.

A portál megemlíti, hogy Pelé menedzsere és a Sao Pauló-i Albert Einstein kórház nem reagált a sajtóban megjelent hírekre. A futballtörténelem egyetlen háromszoros világbajnokánál tavaly augusztusban diagnosztizáltak vastagbélrákot, ami miatt többször is kórházi kezelést kapott.

Az egykori játékos 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben nyert vb-t a brazil válogatottal, amelynek színeiben 92 találkozón 77 gólt szerzett. Teljes pályafutását tekintve 1363 mérkőzésén 1281 - más számítások szerint 1284 - alkalommal volt eredményes.

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz