Fotó: AFP

Példaértékű tett: Orbán kihagyja a rangadót, hogy életet menthessen

Őssejtdonor lesz Willi Orbán, a német labdarúgó-bajnokságban szereplő RB Leipzig magyar válogatott védője.
Nyikes Zoltán 2023. február 7., kedd 10:52
Fotó: AFP
Őssejtdonor lesz Willi Orbán, a német labdarúgó-bajnokságban szereplő RB Leipzig magyar válogatott védője.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. február 7., kedd 10:52

A német sajtó beszámolója szerint a lipcseiek csapatkapitánya 2017 óta tagja egy őssejt-adományozással foglalkozó szervezetnek, most pedig szükségessé vált a közreműködése, ezért szombat óta injekciókat kap, szerdán Drezdában pedig a beavatkozás is megtörténik.

Gulácsi Péter és Szoboszlai Dominik harmincéves csapattársára ezután néhány nap pihenő vár, így minden bizonnyal kihagyja az Union Berlin - Schäfer András csapata - elleni szombati rangadót.

A Leipzig 18 tétmérkőzés óta veretlen, a Bundesliga negyedik helyén várja a fővárosiak elleni összecsapást. Orbán elmondta, kis erőfeszítéssel megmenthet egy emberéletet, így számára ebben az esetben az Union Berlin elleni mérkőzés csak másodlagos, ugyanakkor mindent elkövet majd annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb visszatérjen társaihoz. (MTI)

Olvastad már?
A válogatott támadó magyar származású edző kezei alatt fejlődhet Németországban: "Elég egyértelmű, hogy jelenleg csere vagyok"
Németh András csapaton belüli helyzetéről, magyar származású edzőjéről és a barátnőjével való távkapcsolatról is beszélt a Bildnek.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz