Örökös eltiltást kapott a korrupciós botrányba keveredő FIFA-sportvezető

A Costa Rica-i szövetség korábbi első embere bevallotta, óriási pénzzel vesztegették meg, az etikai bizottság örökös eltiltással büntette Eduardo Lit.
Csakfoci Admin 2017. április 22., szombat 8:28
A Costa Rica-i szövetség korábbi első embere bevallotta, óriási pénzzel vesztegették meg, az etikai bizottság örökös eltiltással büntette Eduardo Lit.
Szerző: Csakfoci Admin 2017. április 22., szombat 8:28

Örökös eltiltással sújtották a korábbi FIFA-sportvezetőt, Costa Rica-i szövetségi elnököt, Eduardo Lit. A FIFA Etikai Bizottsága pénteken hozott határozatot a 2015 májusi FIFA-botrányba belekeveredő, akkor őrizetbe vett korábbi vezető ellen, aki beismerő vallomásában elmondta: elintézte, hogy a Costa Rica-i válogatott mezszponzori szerződését egy amerikai cég kapja (230 ezer dollárért cserébe), illetve a 2022-es vb selejtezőinek marketing- és médiajogait a brazil Traffic Group miami részlegének juttatta (ez 300 ezer dollárt ért). Összesen tehát 530 ezer dollárért vesztegették meg Lit, akinek csaláson alapuló tevékenységeit súlyosan megbüntette a FIFA.

 
Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Vadnai Dániel
Az MTK Budapest szerződtette az NB I-es Mezőkövesd Zsóry FC-től Vadnai Dánielt, aki a 2007/08-as idényben bajnoki címet szerzett a fővárosi kék-fehérekkel.
ZTE FC
Balabás Bence
Zalaegerszegre teszi át székhelyét az Austria Wientől a 16 éves középpályás, Balabás Bence, aki alapember az U17-es válogatottban. Korábban a Fradi és a Puskás Akadémia utánpótlásában is játszott.
Kisvárda
Driton Camaj
A csakfoci.hu úgy tudja, hogy Driton Camaj iránt egy török klub érdeklődik, de az ottani átigazolási piac közelgő zárása miatt nem biztos, hogy összejön az egyezség.
Tovább az összes átigazoláshoz