Óriási meglepetés: Olaszország nem jutott ki a 2018-as vb-re - videók

A játékvezető akár öt tizenegyest is adhatott volna, de egyet sem fújt be. Az olaszok a visszavágón sem voltak eredményesek, így lemaradnak a 2018-as tornáról.
Budai László 2017. november 13., hétfő 22:41
A játékvezető akár öt tizenegyest is adhatott volna, de egyet sem fújt be. Az olaszok a visszavágón sem voltak eredményesek, így lemaradnak a 2018-as tornáról.
Szerző: Budai László 2017. november 13., hétfő 22:41

A svédek 1-0-s előnnyel utazhattak Olaszországba a vb-pótselejtező visszavágójára. Mateu Lahoz játékvezető volt a találkozó első félidejének a főszereplője. Igaz, ehhez az is kellett, hogy mindkét csapat igen aktívan kezdje a meccset. A spori először az olaszoknak nem adott meg egy jogosnak tűnő 11-est, majd két olasz kezezést nézett el a másik oldalon, amelyekért szintén be lehetett volna fújni a büntetőt.

Az olaszok egyébként végigtámadták az első félidőt, főleg annak a hajráját, záporoztak a lövések Olsen kapujára, aki azonban mindig a helyén volt, többször is bravúrral védett, ha pedig rajta is túljutott a labda, kisegítették a védői. A második játékrészben is szinte végig a hazaiak birtokolták a labdát – igaz, volt egy-egy veszélyesebb svéd kontra -, próbálkozásoknak sem voltak a híján az olaszok, de egyszerűen semmi sem akart sikerülni nekik. Voltak újabb 11-esgyanús helyzetek, például Darmian esete még a játékrész elején, vagy a 91. percekben történt svéd kezezés, de a bíró semmiért nem fújta ma be a 11-est.

Az olasz csapat hiába birtokolta 75 százalékban a labdát, és lőtt 23-szor (!) kapura, ezen a mérkőzésen sem tudott eredményes lenni, így a meccset kibekkelő svédek lehetnek ott a jövő évi vb-n. Olaszország eddig egyetlen egyszer, 1958-ban nem volt ott világbajnokságon. Jövőre ismét nélküle rendezik a tornát.

Olaszország-Svédország 0-0

A vitatott 11-esek

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz