Serie A: Komoly szabálymódosítás jöhet a cseréket illetően - sajtóhír

Soha nem látott számú változtatás lehetne az olasz bajnokikon, és a játék lendülete sem törne meg az új szabálymódosítási tervezet szerint.
Csakfoci Admin 2019. november 9., szombat 16:14
Soha nem látott számú változtatás lehetne az olasz bajnokikon, és a játék lendülete sem törne meg az új szabálymódosítási tervezet szerint.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. november 9., szombat 16:14

Bár néhány évvel ezelőtt még gyakorlatilag minden hivatalos labdarúgó-versenysorozatban a mérkőzésenkénti három csere volt megengedett a csapatoknak, a játék tempójának felgyorsulása miatt mára már a Bajnokok Ligájában, az Európa Ligában, az FA-kupában, és 2020-tól az Európa-bajnokságokon is adott lesz a lehetőség egy negyedik játékos beállítására, ha hosszabbításra kerül a sor.

A Serie C elnevezésű olasz harmadosztályban azonban ennél is továbbmentek: a bajnokikon a rendes játékidőben 5-5 változtatásra van lehetősége a vezetőedzőknek. A BBC értesülései szerint az új gyakorlat olyannyira meggyőzte az Olasz Szövetséget, hogy annak elnöke, Gabriele Gravina engedélyt kért a FIFA Szabályalkotó Testületétől a szabály Serie A-ra történő kiterjesztésére.

A döntést a hírek szerint az élvonal topcsapatai is támogatják, hiszen aránytalannak érzik a mérkőzésre nevezhető tizenkét cserejátékoshoz képest a lehetséges három módosítást. A tervezet emellett a szkeptikusoknak is kedvez: az öt cserét az elképzelések szerint legfeljebb három játékmegszakítással lehetne megejteni, hogy ne tördeljék túlságosan a mérkőzést.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Balabás Bence
Zalaegerszegre teszi át székhelyét az Austria Wientől a 16 éves középpályás, Balabás Bence, aki alapember az U17-es válogatottban. Korábban a Fradi és a Puskás Akadémia utánpótlásában is játszott.
Kisvárda
Driton Camaj
A csakfoci.hu úgy tudja, hogy Driton Camaj iránt egy török klub érdeklődik, de az ottani átigazolási piac közelgő zárása miatt nem biztos, hogy összejön az egyezség.
Ferencváros
Kwaku Bonsu Osei
Januárban a Fradinál járt próbajátékon Kwaku Bonsu Osei, a ghánai végül a szerb bajnokságba igazolt.
Tovább az összes átigazoláshoz