Rasszizmus az európai topbajnokságban: "Kib...majomnak neveztek, ki kell tiltani őket örökre!"

Elege lett néhány szurkoló viselkedéséből a nápolyi Kalidou Koulibalynak, miután a szenegáli védőt rasszista inzultusok érték a Fiorentina elleni Serie A-bajnokin. 
Dudás Gábor 2021. október 4., hétfő 14:10
Elege lett néhány szurkoló viselkedéséből a nápolyi Kalidou Koulibalynak, miután a szenegáli védőt rasszista inzultusok érték a Fiorentina elleni Serie A-bajnokin. 
Szerző: Dudás Gábor 2021. október 4., hétfő 14:10

A Napoli szenegáli védője, Kalidou Koulibaly szerint örökre ki kellene tiltani azokat a drukkereket, akik Európa szívében, Firenzében találták meg bőrszíne miatt a vasárnapi bajnokin, amelyet a déliek nyertek meg 2-1-re.

"Kib...majomnak neveztek...ezeknek a dolgoknak semmi közük a sporthoz. Az ilyen embereket be kell azonosítani és ki kell tiltani a stadionból. Örökre" - írta közösségi oldalán a bekk.

https://www.instagram.com/p/CUmNKs6oMQ5/?utm_source=ig_embed

Aki mellett kiállt az angol Fulhamtől kölcsönvett csapattársa, a kameruni Andre-Frank Zambo Anguissa is, akit írása szerint ugyancsak érhettek verbális támadások a lelátóról.

"Szomorú látni 2021-ben, hogy még vannak emberek, akik itt tartanak és ezt csinálják. Részemről annyit tudok mondani, hogy szidhattok és inzultálhattok, amennyit akartok, nincs rám hatással. Én az az ember vagyok, aki vagyok, tudom, honnan jöttem, hogy fekete vagyok. Amire büszke vagyok és nem is fogok soha megváltozni. Nem a rasszizmusra" - tette hozzá a középpályás.

Egyelőre nem tudni, lesz-e folytatása a történteknek, a Fiorentina általános igazgatója, Joe Barone mindenesetre személyesen kért bocsánatot a meccs után az érintett játékosoktól. Nem ez volt egyébként az első hasonló ügy az olasz bajnoki idényben, szeptemberben a Milan tett panaszt, miután Tiemoue Bakayokót és Franck Kessiét a Lazio drukkerei szidalmazták.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz