Óriási focibotrány: Az aranylabdás ikont és sztárklubok elnökeit is elsöpörheti az ügy

A Juventus, a Napoli és a Tottenham Hotspur labdarúgóklub vezetője is hosszú eltiltásra számíthat egy olaszországi pénzügyi botrányban való érintettsége miatt.
Dudás Gábor 2022. április 12., kedd 17:57
A Juventus, a Napoli és a Tottenham Hotspur labdarúgóklub vezetője is hosszú eltiltásra számíthat egy olaszországi pénzügyi botrányban való érintettsége miatt.
Szerző: Dudás Gábor 2022. április 12., kedd 17:57

Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) által az olasz sportbíróságon megindított eljárásban az ügyészség kedden egyéves eltiltást kért Andrea Agnelli Juventus-elnökre, míg Fabio Paratici korábbi igazgatóra – aki azóta már a Tottenhamnél dolgozik – 16 hónaposat.

Agnellit, Paraticit és további 59, labdarúgásban dolgozó tisztségviselőt azzal vádolnak, hogy az elmúlt években meghamisították 11 klub – közte öt Serie A-s csapat – pénzügyi jelentéseit.

A vád szerint néhány játékos esetében valós értéküknél sokkal magasabb árat határoztak meg, ezzel hozzásegítve őket, hogy a megengedettnél lényegesen nagyobb fizetésük és nagyobb teljesítménybónuszuk legyen.

Aurelio De Laurentiist, a Napoli tulajdonos-elnökét is vád alá helyezték, rá 11 hónapos eltiltást kértek, Pavel Nedved aranylabdás játékosra – aki jelenleg a Juventus alelnöke – pedig nyolc hónaposat. Emellett a Juventustól 800 millió, a Napolitól 392 millió eurós büntetést szeretnének behajtani. A La Gazzetta dello Sport című napilap szerint első ítélet húsvét utánra várható, míg a fellebbezési tárgyalás májusban lehet. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Asteras Tripolis
Ádám Martin
A görög Asteras Tripolis hivatalos honlapján jelentett be Ádám Martin érkezését.
NB I
Meshack Ubochioma
Egyelőre nincs még klubja Meshack Ubochiomának, akivel július elején bontott szerződést a ZTE.
Légiósok
Ádám Martin
Úgy tűnik, egyre közelebb a megegyezés a görög Aszterasz Tripolisz és Ádám Martin között.
Tovább az összes átigazoláshoz