Nagy Ádám a Roma ikonját is felülmúlta - edzője és a sajtó is dicséri

Edzője is dicsérte, de a számok sem hazudnak: az ellenfeleit "halálra üldöző" Nagy Ádám kezdőcsapatba jelölése is kellett az eddig nyeretlen Bologna bravúros győzelméhez (2-0) a Roma ellen.
Dudás Gábor 2018. szeptember 24., hétfő 12:09
Edzője is dicsérte, de a számok sem hazudnak: az ellenfeleit "halálra üldöző" Nagy Ádám kezdőcsapatba jelölése is kellett az eddig nyeretlen Bologna bravúros győzelméhez (2-0) a Roma ellen.
Szerző: Dudás Gábor 2018. szeptember 24., hétfő 12:09

Mint arról beszámoltunk, a Bologna a hétvégi olasz bajnoki forduló legnagyobb meglepetését produkálva 2-0-ra legyőzte  az AS Roma csapatát. A vasárnapig nyeretlenül álló Inzaghi-csapatban először kezdett Nagy Ádám, aki nem csak hogy szerencsét hozott klubjának, de tevékeny részese is volt a bravúrnak.

Nagy a védekező középpályás-poszton végig is játszotta a találkozót, méghozzá remekül. A második félidőben közel volt a gólpasszhoz is, de tökéletes ziccerlabdáját Okwonkwo centikkel a kapufa mellé gurította. A hajrában a magyar játékos fejsérülést szenvedett egy ütközést követően, ápolni kellett, de folytatni tudta a játékot.

Teljesítményét edzője is dicsérte, a korábbi kiváló csatár, Filippo Inzaghi a szurkolóknak is köszönetet mondott.

- A drukkereink egészen különlegesek voltak ma. Erre az atmoszférára őszintén szólva én sem számítottam. De az árulkodó, hogy amikor rosszabb eredményeink voltak, akkor is sokan megállítottak az utcán, hogy köszönetet mondjanak a munkámért, nem is értettem, mivel érdemeltem ezt ki, ezért ezt a győzelmet a szurkolóinknak ajánlanám. Tökéletesen futballoztunk, nagyon jól játszottak a srácok,

és remekül sikerült a csapat átalakítása azzal, hogy Nagy Ádám először kezdett, Arturo Calabresi pedig bemutatkozott a Serie A-ban.

Nagyon büszke vagyok a csapatra a győzelem miatt, remélem, ezzel a hozzáállással játszunk majd szerdán, a Juventus ellen is - tette hozzá a népszerű "Pippo".

Beszédesek a számok is Nagy teljesítményét illetően: a whoscored.com szakportál statisztikái szerint például

a magyar válogatott középpályás 85 százalékos pontossággal passzolt a mérkőzésen (összesen 27-szer),

de kapura lövésekkel (kétszer) is próbálkozott, azaz a támadásokból is igyekezett kivenni a részét, nem véletlenül járt neki a 7-es osztályzat. Amivel egyébként az egész mezőnyben is az egyik legjobbnak bizonyult, a Rómából például csak hárman kaptak magasabb értékelést (közülük Manolas és Marcano pedig épphogy), miközben a pályán Naggyal gyakran találkozó fővárosi ikon, Daniele Rossi ezúttal rosszabb produkcióval rukkolt elő, mint 12 évvel fiatalabb és magyar ellenlábasa.

A Diretta Goal minden rómainál jobbra (6,5) értékelte Nagy teljesítményét, a Stadio Sport a mezőny egyik kiemelkedő játékosként 7-essel jutalmazta, az Eurosportnál pedig egyenesen kiemelkedőnek titulálták (7,5), amit mutatott:

"Halálra üldözte az ellenfeleit a pályán, sok hibára kényszerítve őket. Pazar teljesítmény a középpályás-varázslótól" - írja a nemzetközi csatorna olasz nyelvű oldala.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC / Kisvárda
Kisvárdai alapember tart a Vidihez
A csakfoci.hu információi szerint a Fehérvár FC-nél folytathatja pályafutását Bohdan Melnik, az NB I-től búcsúzó Kisvárda 27 éves középályása.
DVSC
George Diba
A Loki a Hapoel Haifa egyik játékosát, a 25 éves belső védőt, Georgi Dibát szemelte ki.
DAC
Vitális Milán
Az eredetileg 2025 nyarán lejáró kontraktusát további két évvel hosszabbította meg a 22 éves magyar középpályás, aki iránt több klub is érdeklődött.
Tovább az összes átigazoláshoz