Hivatalos: Visszavonult a világ egyik legjobb focibírója

Bejelentette visszavonulását Nicola Rizzoli, az elmúlt 10 év egyik legjobb és legismertebb játékvezetője.
Dudás Gábor 2017. július 6., csütörtök 15:06
Bejelentette visszavonulását Nicola Rizzoli, az elmúlt 10 év egyik legjobb és legismertebb játékvezetője.
Szerző: Dudás Gábor 2017. július 6., csütörtök 15:06

SZINTE MINDENT VEZETETT, AMIT LEHETETT

A hazájában ötször, a világon kétszer (2014, 2015) a világ legjobb bírójának megválasztott – 2016-ban Clattenburg és Kassai között a második lett -, civilben építész Nicola Rizzoli természetesen nem szakad el a sportágtól, ő lesz a helyi játékvezetői bizottság új vezetője.

Több nagy mérkőzés és döntő is jutott neki gazdag pályafutása során, ő vezette például a 2010-ben az Európa Liga (Atlético Madrid – Fulham, 2-1), 2013-ban a Bajnokok Ligája (Borussia Dortmund – Bayern München, 1-2) és 2014-ben a világbajnokság (Németország – Argentína, 1-0) fináléját is.

 

EGY LÁBTÖRÉS MIATT NAGYON SZIDTÁK

A 45 éves, 2007 és 2017 között FIFA-keretteg bíró 2015 őszén negatív reflektorfényt is kapott: Hector Moreno és Luke Shaw találkozója miatt. A PSV-Manchester United BL-csoportmeccsen a mexikói játékos (labdára irányuló, de kőkemény) belépője nyomán az angol válogatott 20 éves balhátvédjének jobb lába két helyen is eltört, és nem csak a teljes szezont, de a 2016-os Európa-bajnokságot is ki kellett, hogy hagyja az MU tehetsége.

Az angol drukkerek már azt is nehezen viselték, hogy a játékvezető semmilyen formában nem büntette Morano becsúszását, és később a neves brit ex-bíró, Graham Poll is kritizálta az olasz akkori döntését. Az olasz sípmester egyébként a tavaly nyári Eb-n a német-francia elődöntőig jutott.

Rizzoli utolsó nemzetközi meccse egyébként a Bosznia-Görögország vb-selejtező (0-0) volt júniusban. Egy év papíron még előtte állt, akkor kellett volna kora miatt visszavonulnia, de az olasz úgy döntött, idő előtt befejezi aktív pályafutását.

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Christy Manzinga
Manzinga 17 mérkőzésen lépett pályára a ZTE-ben, most a dél-koreai másodosztályba igazolt.
Ferencváros
Botka Endre
Meghosszabbította szerződését a Ferencvárossal Botka Endre - jelentette be hivatalos oldalán az NB I-es listavezető.
Debrecen
Ramil Sheydayev
Ezúttal a Debrecennel hozták kapcsolatba a Qarabag egyik legjobbját, a 27 éves Ramil Sheydayevet.
Tovább az összes átigazoláshoz