Fotó: juventus.com

Brutális lépések a Juventusnál: A teljes vezetőség lemondott, Agnelli és Nedved is távozik

Lemondott Andrea Agnelli elnök, helyettese, Pavel Nedved, Maurizio Arrivabene vezérigazgató és a többi elnökségi tag is.
Budai László 2022. november 28., hétfő 22:31
Fotó: juventus.com
Lemondott Andrea Agnelli elnök, helyettese, Pavel Nedved, Maurizio Arrivabene vezérigazgató és a többi elnökségi tag is.
Szerző: Budai László 2022. november 28., hétfő 22:31

A késő délutáni első pletykákat hivatalos bejelentések követték, hétfőn este, a Juventus teljes vezetősége lemondott a klub rendkívüli igazgatósági ülésén, így Andrea Agnelli elnök, helyettese, Pavel Nedved, Maurizio Arrivabene vezérigazgató, valamint Laurence Debroux, Massimo Della Ragione, Katryn Fink, Daniela Marilungo, Francesco Roncaglio, Giorgio Tacchia és Suzanne Keywood tagok - számolt be róla több olasz lap, többek között a La Gazzetta dello Sport is.

Az elmúlt időszakban többek között hamis könyvelés vádjával is vizsgálatok indultak, a klub brutális veszteséggel zárta a legutóbbi gazdasági évet, elsősorban ennek lehetett az a hatása, ami a vezetőség lemondásához vezetett. A mostani ülésen Maurizio Scanavinót nevezték ki vezérigazgatónak.

Ezzel véget ér a klub egyik legsikeresebb korszaka is, amely Andrea Agnelli elnökségéhez kötődik: 2010. május 19-e óta rekordot jelentő kilenc egymást követő olasz bajnokságot nyert meg a Juve, emellett négy Olasz Kupát, öt Olasz Szuperkupát is szerzett az egyesület. Kétszer, 2015-ben és 2017-ben pedig a Bajnokok Ligája döntőjébe jutott.

A lemondásokat a Juventus hivatalos közleményben erősítette meg.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Senkó, Várkonyi, Drazic, Mance
Sallói elmondta, Senkó várhatóan a ZTE testvérklubjánál, a Nafta Lendavánál folytatja, míg a Lendván kitűnően védő Németh Ervin érkezhet. Várkonyit megvennék az MTK-tól. Mance és Drazic is szóba került.
Haladás
Újabb távozó
A kialakult nehéz helyzetre tekintettel a Szombathelyi Haladás újabb játékosa bontott szerződést a klubbal - a 17 éves támadó, Katona István távozott, már vasárnap sem lép pályára Gyirmóton.
Ferencváros
Edzőkérdés
A vezérigazgató elmondta, olyan edzőt keresnek, akinek van nemzetközi tapasztalata, ezért Máté Csaba visszahozatalára nincs esély.
Tovább az összes átigazoláshoz