"Ő a lehető legjobb megoldás a Sporting kispadjára" - a bukott Loki-edzőt méltatják Portugáliában

A DVSC-nél is megforduló Leonel Pontesről kérdezték a szakember Serie A-ban tevékenykedő egykori csoporttársát.
Csakfoci Admin 2019. szeptember 8., vasárnap 15:05
A DVSC-nél is megforduló Leonel Pontesről kérdezték a szakember Serie A-ban tevékenykedő egykori csoporttársát.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. szeptember 8., vasárnap 15:05

A héten mi is beszámoltunk róla, hogy a DVSC csapatával a 2016/2017-es idényben kis híján az NB I-től is búcsúzó Leonel Pontest nevezték ki átmenetileg a Sporting vezetőedzőjének. A portugál szakemberről korábbi egyetemi csoporttársa, az AS Románál pályaedző Tiago Leal nyilatkozott az "A Bola" nevű helyi lapnak.

- Nem lep meg, hogy Leonel (Pontes) eljutott oda, ahova. - kezdte Leal. - Nekem úgy tűnik, hogy ebben a helyzetben ő a lehető legjobb megoldás a Sporting kispadjára. Leonel jártas a magasan jegyzett bajnokságokban. Mélyről tört fel, de komoly tapasztalatokat szerzett a Sportingnál, a válogatottnál és külföldön, amelyek még erősebbé tették. Szerintem minden megvan benne, ami ahhoz szükséges, hogy sikeres legyen.

Az edző Pontes alkalmazkodókészségét is kiemelte, mert bár elmondása szerint a 47 éves tréner alapvetően 4-3-3-as felállásban gondolkodik, a körülmények, a rendelkezésre álló játékosok, és az ellenfelek függvényében hajlandó eltérni saját alapelveitől. Leal végül azt is elmondta, hogy bár nem tartja jó ötletnek az ideiglenes vezetőedző-koncepciót, biztos benne, hogy a játékosok motivációját ez a tény nem fogja befolyásolni.

Leonel Pontes szeptember 15-én vasárnap mutatkozhat be a patinás klub kispadján a Boavista elleni bajnoki alkalmával.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC / Kisvárda
Kisvárdai alapember tart a Vidihez
A csakfoci.hu információi szerint a Fehérvár FC-nél folytathatja pályafutását Bohdan Melnik, az NB I-től búcsúzó Kisvárda 27 éves középályása.
DVSC
George Diba
A Loki a Hapoel Haifa egyik játékosát, a 25 éves belső védőt, Georgi Dibát szemelte ki.
DAC
Vitális Milán
Az eredetileg 2025 nyarán lejáró kontraktusát további két évvel hosszabbította meg a 22 éves magyar középpályás, aki iránt több klub is érdeklődött.
Tovább az összes átigazoláshoz