Neymar és De Bruyne nyomában - Dzsudzsák is ott van a világ legjobbjai között egy fontos listán

Dzsudzsák Balázs 11 idei gólpassza kiemelkedő a világ összes élvonalbeli bajnokságát tekintve. A magyar szélső ezzel a 25. a legjobb kiszolgálók listáján.
Budai László 2017. április 28., péntek 15:31
Dzsudzsák Balázs 11 idei gólpassza kiemelkedő a világ összes élvonalbeli bajnokságát tekintve. A magyar szélső ezzel a 25. a legjobb kiszolgálók listáján.
Szerző: Budai László 2017. április 28., péntek 15:31

A Transfermarkt számos érdekes statisztikai mutatót tart számon a futball egyes elemeit tekintve. Az oldal nemcsak a gólokkal, de a gólpasszokkal is kiemelten foglalkozik. Azt is számontartják például, hogy a világ összes élvonalbeli bajnokságát tekintve, mely labdarúgók emelkednek ki az asszisztok terén.

A listát Gulácsi Péter csapattársa, az RB Leipzigben futballozó, svéd válogatott Emil Forsberg vezeti, aki ebben a szezonban már 17 gólpassznál jár, őt Jonny Hayes, a skót Aberdeen labdarúgója (szintén 17 assziszt), valamint Kevin De Bruyne, a Manchester City sztárja követi (15).

 

A legjobb 25-ben egy magyar játékos, Dzsudzsák Balázs neve is feltűnik. Az al-Vahda futballistáját a 25. helyre rangsorolja a honlap 11 gólpasszal. Ráadásul, a vele holtversenyben ugyanennyi asszisztot kiosztott labdarúgók közül neki kellett a legkevesebb mérkőzés (mindössze 20), hogy elérje ezt a számot.

Az al-Vahda magyar szélsője olyan játékosokat üldöz a listán, mint a Barcelona sztárja, a 13 gólpassznál járó Neymar, vagy a szintén a katalánoknál játszó Luis Suárez (14).

A Transfermarkt a góllövőknél is számon tart hasonló listát, azon az élmezőnyt követő részben sincs magyar labdarúgó. A kanadai táblázaton – ahol a gólokat és gólpasszokat összeadják – szintén Dzsudzsák van a legjobb helyen a magyarok közül, 18 ponttal (7 gól, 11 gólpassz) a 152. pozícióban van.

A világ legjobb 25 kiszolgálója

Neked ajánljuk
Átigazolások
Szentlőrinc
Novák Zsombor/Mahler Gergő
Egy középcsatár és egy szélső támadó is érkezett a Szentlőrinchez: Novák Zsombor és Mahler Gergő már be is mutatkozott az MTK Budapest elleni bajnokin.
Diósgyőr
Caio Da Cruz
Távozott Diósgyőrből Caio Da Cruz, azaz az elmúlt szűk egy hónapban Kuznyecov Szergej edzéseit látogató fiatal brazil támadó most nem lesz a DVTK labdarúgója.
MTK Budapest
Vadnai Dániel
Az MTK Budapest szerződtette az NB I-es Mezőkövesd Zsóry FC-től Vadnai Dánielt, aki a 2007/08-as idényben bajnoki címet szerzett a fővárosi kék-fehérekkel.
Tovább az összes átigazoláshoz