Újabb magyar edző kapott kispadot Németországban

Méghozzá a Bundesliga 2-ben.
Dudás Gábor 2016. november 21., hétfő 14:44
Méghozzá a Bundesliga 2-ben.
Szerző: Dudás Gábor 2016. november 21., hétfő 14:44

 

Míg a német élvonalban Dárdai Pálért, a Hertha vezetőedzőjéért és Petry Zsolt kapusedzőért, illetve az RB Leipzignél Lőw Zsolt másodedzőért is szoríthatunk, a másodosztályban eddig nem dolgozott magyar szakember. Eddig.

A Greuther Fürth együttese – itt véd Megyeri Balázs is – ugyanis hétfőn bejelentette, hogy az eddig a tartalékokkal, illetve az U19-es csapattal dolgozó Radoki János lett a vezetőedző, Stefan Ruthenbeck menesztését követően. Az egykori remek védő - aki magyar válogatott kerettag is volt 2000-ben – évtizedek óta Németországban él és dolgozik, korábban pedig az Augsburg, az Ulm és a Fürth játékosa is volt többek között.

Edzőként elsősorban a fiatalokkal dolgozott, a harmadosztályú Heidenheimnél pedig erőnléti tréner is volt. 2013 óta munkálkodott a Bundesliga 2-ben a 13. helyen álló Greuther Fürth utánpótlásában.

Radoki János az utóbbi években remek munkát végzett az U19-es együttessel, bízunk benne és a télig biztosan ő lesz majd az edző – mondta a 44 éves Radoki kinevezése kapcsán Halmut Hack klubelnök.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Callum Styles
A Fradi újra megpróbálta megszerezni a 23 éves játékost, ám Styles az angol másodosztályba vágyott inkább. A Championshipbe való igazolás pedig klubja miatt nem jött össze.
ZTE FC
Dombó Dávid
Hivatalossá vált a csakfoci.hu korábbi információja: Zalaegerszegen folytatja pályafutását Dombó Dávid.
BVSC
Kincses Ádám
Úgy tűnik véget érhet a több hetes edzőkereső a BVSC-nél. Végül a legkézenfekvőbb döntést hozták meg a klub vezetői.
Tovább az összes átigazoláshoz