Újabb magyar edző kapott kispadot Németországban

Méghozzá a Bundesliga 2-ben.
Dudás Gábor 2016. november 21., hétfő 14:44
Méghozzá a Bundesliga 2-ben.
Szerző: Dudás Gábor 2016. november 21., hétfő 14:44

 

Míg a német élvonalban Dárdai Pálért, a Hertha vezetőedzőjéért és Petry Zsolt kapusedzőért, illetve az RB Leipzignél Lőw Zsolt másodedzőért is szoríthatunk, a másodosztályban eddig nem dolgozott magyar szakember. Eddig.

A Greuther Fürth együttese – itt véd Megyeri Balázs is – ugyanis hétfőn bejelentette, hogy az eddig a tartalékokkal, illetve az U19-es csapattal dolgozó Radoki János lett a vezetőedző, Stefan Ruthenbeck menesztését követően. Az egykori remek védő - aki magyar válogatott kerettag is volt 2000-ben – évtizedek óta Németországban él és dolgozik, korábban pedig az Augsburg, az Ulm és a Fürth játékosa is volt többek között.

Edzőként elsősorban a fiatalokkal dolgozott, a harmadosztályú Heidenheimnél pedig erőnléti tréner is volt. 2013 óta munkálkodott a Bundesliga 2-ben a 13. helyen álló Greuther Fürth utánpótlásában.

Radoki János az utóbbi években remek munkát végzett az U19-es együttessel, bízunk benne és a télig biztosan ő lesz majd az edző – mondta a 44 éves Radoki kinevezése kapcsán Halmut Hack klubelnök.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Szentlőrinc
Új igazolás
A szlovén élvonalba feljutott Lendva középpályását, Dinnyés Olivért igazolták le. A 24 éves játékos itthon a Vidi, az Újpest és a Vasas utánpótlásában is játszott.
Békéscsaba
Érkező, távozó
Szerződtették a 18 éves támadót, Maronyay Zalán Gábort (legutóbb Szeged II). Kapusuk, Czinanó Antal Áron pedig Tiszaújvárosban szerepel majd a szezonban.
Kisvárda
Danijel Petkovic
A Várdáról távozó montenegrói válogatott kapus, Danijel Petkovic a KL-selejtezőben érdekelt, igaz, közben lett sereghajtó Liepajánál folytatja karrierjét.
Tovább az összes átigazoláshoz