Új rekord: Több mint 27 milliárdot költöttek átigazolásra a német csapatok

És nagyjából ugyanennyit is kaptak a többi egyesülettől, igaz, ez a szám még nőhet.
Budai László 2017. február 1., szerda 11:30
És nagyjából ugyanennyit is kaptak a többi egyesülettől, igaz, ez a szám még nőhet.
Szerző: Budai László 2017. február 1., szerda 11:30

Összesen több mint 90 millió eurót (több mint 27 milliárd forintnyit) költött játékosvásárlásra a német labdarúgó Bundesliga 18 klubja januárban, a téli átigazolási időszakban.

A Bayer Leverkusen kedden megszerezte a belga KRC Genk 19 éves jamaicai csatárát, Leon Baileyt, akiért a német sajtó szerint mintegy 12 millió eurót fizetett, ez volt a kedd éjfélkor lezárult átigazolási időszak utolsó jelentősebb eseménye az élvonalban.

Németországban megdőlt az eddigi rekord: két évvel ezelőtt 65 milliót fordítottak ugyanerre a célra a csapatok. A kiadások és a bevételek összességében egyensúlyban voltak, labdarúgóik eladásából ugyanis mintegy 91 millió euróra tettek szert a klubok.

A legaktívabb a 14. helyen álló Wolfsburg volt, amely mintegy 29.5 millió eurót költött, viszont egyik legismertebb futballistáját, Julian Draxlert 42 millióért eladta a Paris Saint-Germainnek.

A Bundesliga téli mérlege egyelőre nem tekinthető véglegesnek, ugyanis az egyik legjelentősebb felvevőpiacnak számító kínai bajnokságban február végéig van lehetőség igazolni.
(mti)

Mobilról olvasod a csakfoci-t? Ezt olvasd el!

 
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz