Szalai a legjobb osztályzatot és a csapattárs dicséretét is besöpörte - a számok is őt igazolják

A magyar csatár 8,5-ös osztályzatot kapott, két gólja mellett volt három kulcspassza és szerelése is.
Budai László 2017. február 4., szombat 19:45
A magyar csatár 8,5-ös osztályzatot kapott, két gólja mellett volt három kulcspassza és szerelése is.
Szerző: Budai László 2017. február 4., szombat 19:45

Amint arról beszámoltunk, Szalai Ádám csereként beállva két gólt is szerzett korábbi együttese, a Mainz ellen, ezzel bebiztosította a Hoffenheim győzelmét. A játékos éppen ezen a héten adott tartalmas interjút a csakfocinak, amelyben bővebben beszélt róla, hogyan élte meg a mellőzöttséget, és miként birkózik meg a nehezebb időszakokkal. A magyar csatár most önbizalmát tekintve is rendkívül fontos duplát szerzett.

- Hamar megszereztük a vezetést, de sokáig maradt az 1-0-s eredmény. Ahogy múlt az idő, a Mainzon nőtt a nyomás. Nagyon jól játszottuk a kontrajátékunkat, és nagyon jó döntéseket hoztunk a támadások végén. Ez volt a győzelem kulcsa, a sikert pedig most csak ki akarom élvezni – nyilatkozta Szalai az összecsapást követően klubja honlapjának.


A magyar játékost mindkét gólja után hosszasan ünnepelték a társak, ez, illetve az alábbi nyilatkozat is mutatja, hogy a társak számára is fontos Szalai produkciója.

- Külön örülök Marco (Terrazzino, aki szintén csereként állt be és lőtt gólt – a szerk.) és Ádám góljainak. Mindketten teljes bedobással dolgoznak az edzéseken, és most megmutatták, mi van bennük – nyilatkozta Mark Uth, aki egyébként szintén eredményes volt, ő szerezte az első találatot.

Szalai a 69. percben állt be, de bő 20 perc is elég volt neki arra, hogy a meccs legjobbja legyen, és ezt nem csak a két góljával érte el. A támadónak két kapuralövése volt, természetesen mindkettővel kaput talált, ezekből lettek a gólok, emellett volt három kulcspassza is – mutatja a statisztikáit a whoscored.com. Passzainak 77,8 százaléka ment társhoz, nyert egy légi csatát és egyszer szerelt is. Nemcsak elöl, de a középpályán is, főként a széleken volt megjátszható, ezt mutatja Szalai hőtérképe is.

Szalai teljesítményét ezek alapján 8,5-ösre értékeli a Whoscored, hasonlóan jó osztályzatot csak a Hoffenheim jobbhátvédje, Süle kapott. A másik gólszerző, Uth 8,2-es, a Szalai után beálló és ugyancsak betaláló Terrazzino 7,5-ös ponttal zárt.

Így add a csakfoci.hu-t a mobilod főképernyőjéhez!

"Minden reggel és este padlón voltam" - Tilos passzolni Szalai Ádámmal

 
Neked ajánljuk
Átigazolások
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Fradi
Ben Romdhane
Az egyiptomi Al-Ahly továbbra is leigazolná Mohamed Ali Ben Romdhane-t, a felek egyelőre szóban egyeztetnek az esetleges klubváltásról.
Újpest
Josué
A Legiától távozó 4-szeres portugál válogatott Josuét beajánlották Újpesten, de Bartosz Grzelak nem tartott igényt a 33 éves középpályásra.
Tovább az összes átigazoláshoz