Szalai 20-szor népszerűbb Firminónál - ő lett a Hoffenheim abszolút közönségkedvence

Egy német portál szavazásán Szalai Ádám bizonyult klubja történetének legnépszerűbb elsőosztályú játékosának.
Csakfoci Admin 2018. december 27., csütörtök 8:00
Egy német portál szavazásán Szalai Ádám bizonyult klubja történetének legnépszerűbb elsőosztályú játékosának.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. december 27., csütörtök 8:00

A Hoffenheim ugyan 1899 óta fennáll, a Bundesligában először 2008-ban kvalifikálta magát a csapat - igaz, azóta nem estek ki egyszer sem.

Az élvonalba kerülés 10. évfordulója alkalmából a helyi heidelberg24.de megszavaztatta olvasóival a klub legnépszerűbb első osztályú játékosát. Az illusztris névsorból hárman kerültek a döntőbe: a Liverpool brazil válogatott támadója, Roberto Firmino, Dárdai Pál egykori csapattársa, a bosnyák válogatott Sejad Salihovic, illetve nemzeti csapatunk 9-ese, Szalai Ádám.

Szalai az utolsó körben a több, mint 3100 szavazat 59 százalékát gyűjtötte be, ezzel megelőzve a közkedvelt középpályást, és egykori posztriválisát is. Érdekesség, hogy Firminóra kevesebb, mint 3 százalék voksolt, erre persze magyarázat lehet, hogy a játékos távozása idején a Liverpool gazdasági súlya jóval jelentősebb volt szakmai megítélésénél.

A magyar válogatott játékos egyébként eddig 97 mérkőzésen 22 gólt, és 10 gólpasszt jegyzett a sinsheimi csapat színeiben, szerződése azonban a nyáron lejár, így a gazdasági fair play-szabályok alapján már akár januárban szabadon tárgyalhat kérőivel.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Tovább az összes átigazoláshoz