Schäfer iránt több Bundesliga-csapat is érdeklődött: "Nem hittem volna még egy évvel ezelőtt sem"

Többen is érdeklődtek Schäfer András iránt a német bajnokságból, mielőtt pénteken aláírt az Union Berlinhez. A magyar válogatott középpályása Szoboszlai Dominik véleményét is kikérte új csapatáról.
Privacsek András 2022. január 23., vasárnap 11:52
Többen is érdeklődtek Schäfer András iránt a német bajnokságból, mielőtt pénteken aláírt az Union Berlinhez. A magyar válogatott középpályása Szoboszlai Dominik véleményét is kikérte új csapatáról.
Szerző: Privacsek András 2022. január 23., vasárnap 11:52

- Nekem nagyon szimpatikus volt az Union, mert már nyáron is meg akartak szerezni, azaz látszik, hogy bíznak bennem. Ezt a bizalmat most is érzem, ezért jó helyre jöttem - mondta az M1 aktuális csatornának adott interjúban a középpályás. - Az Unionnál annak ellenére a 40 pont megszerzése és a bennmaradás kiharcolása a cél, hogy jelenleg negyedik helyen áll a tabellán. Tetszik ez a hozzáállás, ha ez megvan, akkor lehet beszélni másról - mondta a 22 éves futballista, aki a szlovákiai DAC-tól igazolt a tavaly 7. helyen záró, most 34 ponttal BL-indulást jelentő pozícióban álló berliniekhez.

Schäfer elmondta: a Németországban légióskodó magyarok közül Szoboszlai Dominikkal beszélt, aki elárulta neki, hogy az Union nagyon kellemetlen ellenfél, senki nem szeret az otthonában pályára lépni.

Schäfer szerette volna az MTK-ban és a DAC-ban is használt 26-os mezszámot, de mivel az foglalt volt új klubjánál, ezért a 13-ast választotta, mert az szerencsét hozott neki a nemzeti együttesnél.

A 15-szörös válogatott futballista arról is beszámolt, hogy másfél hete kisebb combsérüléssel bajlódik, ezért várhatóan egy hét múlva csatlakozhat új társaihoz az edzéseken.

- Nem hittem volna még egy évvel ezelőtt sem, hogy mára Bundesliga- és magyar válogatott játékosnak mondhatom magam - ezt már az m4sport.hu-nak nyilatkozta a játékos. - A sok munka mellett szerencse is kellett hozzá, gyakorlatilag minden a legjobb forgatókönyv szerint alakult. Általában csak heti ritmusban szoktam gondolkozni, kicsit olyan aranyhal módján: ami, mire átér az akvárium másik felére, elfelejti, honnan indult. Lehet, hogy pont ez segít nekem és nem azon agyalok, mi lesz fél vagy egy év múlva. Mindig csak az érdekel, hogy a következő héten a legjobbamat nyújtsam, a legjobb módon készüljek fel a meccsre, ott pedig, ha lehet, a kezdőben találjam magam.

Olvastad már?
"Schäfer abszolút képes lehet a Bundesligában érvényesülni" - már Dárdaihoz hasonlítják a németek
Schäfer András érkezését Berlinben már Dárdai Páléhoz hasonlítják, bár azt írják, a Dunaszerdahelyről igazolt középpályás sokoldalúbb erőssége lehet majd az Unionnak. Bernd Storck szerint nem lesz gondja a beilleszkedéssel a 22 éves játékosnak a Bundesligában.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Debreceni VSC
Hayk Hovakimyan
A debreceni sportigazgató elmondta, hogy alaptalanok a pletykák, melyek Srdjan Blagjoevic Loki-edzőről és az orosz élvonalbeli FC Szocsiról szólnak.
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
Tovább az összes átigazoláshoz