Gyászolnak Szoboszlaiék is: Elhunyt a nagyhatalmú milliárdos és klubtulajdonos

Szombaton, életének 78. évében elhunyt Dietrich Mateschitz, a Red Bull és a Toro Rosso Forma-1-es csapat tulajdonosa, aki a labdarúgásban is komoly sikereket ért el.
Dudás Gábor 2022. október 23., vasárnap 21:00
Szombaton, életének 78. évében elhunyt Dietrich Mateschitz, a Red Bull és a Toro Rosso Forma-1-es csapat tulajdonosa, aki a labdarúgásban is komoly sikereket ért el.
Szerző: Dudás Gábor 2022. október 23., vasárnap 21:00

Az osztrák energiaitalgyártó-cég alapítójának és tulajdonosának haláláról a vállalat dolgozóit üzenetben értesítették. Az osztrák APA hírügynökség beszámolója szerint Dietrich Mateschitz daganatos betegségben hunyt el.

Az osztrák milliárdos 1984-ben alapította cégét, amely az elmúlt 30 évben a sportvilág fontos szereplője lett: két Forma-1-es csapat mellett a labdarúgásba és az extrémsportokba is rengeteget fektetett. A száguldó cirkuszba 2005-ben vásárolta be magát, azóta a német Sebastian Vettel négy, a holland Max Verstappen pedig két egyéni világbajnoki címet szerzett a Red Bull volánja mögött.

A cégnek – mely a salzburgi és az egyik New York-i mellett a három magyar válogatott játékost foglalkoztató lipcsei focicsapat tulajdonosa is – 172 országban több mint 13 ezer alkalmazottja van. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Dombó Dávid
Hivatalossá vált a csakfoci.hu korábbi információja: Zalaegerszegen folytatja pályafutását Dombó Dávid.
BVSC
Kincses Ádám
Úgy tűnik véget érhet a több hetes edzőkereső a BVSC-nél. Végül a legkézenfekvőbb döntést hozták meg a klub vezetői.
BVSC
Polonkai Attila
Honlapunk úgy tudja, hogy Polonkai Attila a legesélyesebb jelölt az NB II-es BVSC-nél.
Tovább az összes átigazoláshoz