Összeférhetetlenség miatt veszélybe kerülhet Gulácsiék BL-indulása

Jó úton jár a Bajnokok Ligája-részvétel felé az RB Leipzig, de elképzelhető, hogy Gulácsi Péter csapata összeférhetetlenség miatt nem indulhat az európai elitben.
Privacsek András 2017. február 22., szerda 22:25
Jó úton jár a Bajnokok Ligája-részvétel felé az RB Leipzig, de elképzelhető, hogy Gulácsi Péter csapata összeférhetetlenség miatt nem indulhat az európai elitben.
Szerző: Privacsek András 2017. február 22., szerda 22:25

Most, hogy a Red Bull Salzburg már vezeti az osztrák bajnokságot, az RB Leipzig pedig második a német Bundesligában, aktuálissá vált a kérdés: két, ugyanazon tulajdonos érdekeltségi körébe tartozó klub indulhat-e a Bajnokok Ligájában. A Salzburger Nachrichten című lap utánajárt a kérdésnek, és úgy tudja, az UEFA első jelzései szerint a két együttes közül csak az egyik mehet majd az elitligába - írja a sport1tv.hu.

Az európai szövetség majd csak az idény végén dönt, de a szabályokban benne van: ha két csapatnak ugyanaz a személy adja a pénzt vagy ugyanaz a személy vezeti, akkor ezen klubok nem indulhatnak ugyanabban a sorozatban. A Red Bull a kapus Gulácsi Péter és a másodedző Lőw Zsolt lipcsei klubjánál főszponzor és tulajdonképpen működtető, a Salzburgnál közben már lemondott több különleges jogáról. Az energiaital-gyártó cég és a Salzburg között már „csak” főszponzori szerződés létezik. Elvben így a két klubot formálisan elválasztották egymástól.

 
 

Azt viszont senki sem tudja, hogy ezt az UEFA is így látja vagy sem. A salzburgi csapatnál abból indulnak ki, hogy mindkét gárda mehet majd a BL-be, ugyanakkor Lipcsében a hírek szerint már keresik a megoldást, hogy ha sikeres kvalifikációt követően első fokon nem engednék be az együttest a Bajnokok Ligájába.

Ha az UEFA bekeményít (vagy csak alkalmazza a szabályait…), és mindkét együttes bekerül a BL-be, akkor a Salzburg lenne a nyerő, mert hazája bajnokságában vélhetően ő végez előkelőbb helyen. Az kevésbé valószínű, hogy a Leipzig megelőzi a Bayernt… Ez duplán rossz lenne a Red Bull-konszernnek, hiszen a német együttes vélhetően automatikusan főtáblás lenne, szemben a selejtezőből induló Salzburggal, ráadásul a BL-ből érkező bevételek nagyságát sem lenne érdemes összehasonlítani.

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz