Nincs bocsánat: kirúgta világbajnokát a Stuttgart - megszólalt az érintett is

Nagy árat fizetett éjszakai verekedéséért Kevin Großkreutz.
Csakfoci Admin 2017. március 3., péntek 18:38
Nagy árat fizetett éjszakai verekedéséért Kevin Großkreutz.
Szerző: Csakfoci Admin 2017. március 3., péntek 18:38

Nem nézte el az éjszakai verekedést hátvédjének, Kevin Großkreutz-nak a Bundesliga II-ben szereplő VfB Stuttgart, és azonnali hatállyal felbontotta a világbajnok játékos szerződését.

A 2014-es vb-n csúcsra érő, 28 esztendős játékos hétfőn éjjel keveredett erőszakos összecsapásba Stuttgart belvárosában, amit követően kórházba kellett szállítani. A Stuttgart hivatalos honlapján azt írja, megkönnyebbültek, hogy Großkreutz nem szenvedett maradandó egészségkárosodást, ennek ellenére Jan Schindelmeiser sportigazgató hangsúlyozta, a történtek nem maradhattak következmények nélkül. "Az első csapat játékosai példaképek, főleg a fiatalok előtt" - idézik a vezetőt.

Hannes Wolf vezetőedző így kommentálta a döntést:

- Az események után a szerződés felbontása volt az egyetlen logikus lépés. Ez nem egyszerű helyzet számunkra, de nagyon fontos, hogy a hétvégi, Braunschweig elleni mérkőzésre koncentráljunk.

A klub honlapján maga az érintett is megszólalt:

- Hibáztam, amit nagyon sajnálok. Elfogadom a következményeket, de sajnálom, hogy véget ért a VfB-nél töltött időszakom. Köszönök mindent a csapatnak, a személyzetnek, de legfőképpen a szurkolónak, akik nagyon sokat segítettek az elmúlt napokban.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Vadnai Dániel
Az MTK Budapest szerződtette az NB I-es Mezőkövesd Zsóry FC-től Vadnai Dánielt, aki a 2007/08-as idényben bajnoki címet szerzett a fővárosi kék-fehérekkel.
ZTE FC
Balabás Bence
Zalaegerszegre teszi át székhelyét az Austria Wientől a 16 éves középpályás, Balabás Bence, aki alapember az U17-es válogatottban. Korábban a Fradi és a Puskás Akadémia utánpótlásában is játszott.
Kisvárda
Driton Camaj
A csakfoci.hu úgy tudja, hogy Driton Camaj iránt egy török klub érdeklődik, de az ottani átigazolási piac közelgő zárása miatt nem biztos, hogy összejön az egyezség.
Tovább az összes átigazoláshoz