Fotó: RB Leipzig International

Mérgezés miatt került veszélybe Szoboszlaiék meccse a Német Kupában

Veszélybe került a Gulácsi Pétert, Szoboszlai Dominikot és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig első fordulós mérkőzése a labdarúgó Német Kupában.
Budai László 2022. augusztus 23., kedd 13:46
Fotó: RB Leipzig International
Veszélybe került a Gulácsi Pétert, Szoboszlai Dominikot és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig első fordulós mérkőzése a labdarúgó Német Kupában.
Szerző: Budai László 2022. augusztus 23., kedd 13:46

A címvédő lipcseiek a negyedik ligás Teutonia Ottensen vendégeként kezdik meg a 2022/23-as kupaidényt, amely - mivel saját műfüves pályája alkalmatlan az ilyen találkozókra - Dessauba tette át a jövő kedden esedékes mérkőzést.

A dessaui stadion gyepét azonban ismeretlen tettesek vélhetően mérgező anyaggal szennyezték be, aminek következtében a két büntetőterület barnára színeződött, és használhatatlanná vált.

A pályaválasztási jog felcserélése a szabályzat szerint nem lehetséges, a szintén hamburgi illetőségű egyesületek közül a Hamburger SV és a szintén másodosztályú St. Pauli pedig már közölte, hogy nem adja kölcsön a stadionját a Leipzig ellen. A lépés oka, hogy nem értenek egyet a lipcsei klubmodellel, amely szerintük szembemegy az 50+1-es szabállyal.

Ez a szövetségi előírás megakadályozza a külső befektetők "hatalomátvételét" az egyesületekben azáltal, hogy a szavazati jogok többségét a klubtagoknál tartja. A Leipzig azonban - amelyet 2009 óta az osztrák milliárdos Dietrich Mateschitz emelt fel az ötödosztályból - a bírálók szerint megkerüli ezt a szabályt azzal, hogy nem a szurkolóknak, hanem a Red Bull anyavállalathoz kötődő személyeknek adja a szavazati jogokat.
(mti)

Olvastad már?
Távozik az NB I egyik leggólerősebb légiósa - kontinenst is vált
Az előző idény házi gólkirálya egy ázsiai bajnokságban folytatja pályafutását.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Nyíregyháza
Új érkező
Védekező középpályást igazolt a Nyíregyháza Spartacus. A Vasas-nevelés Kovács Milán az elmúlt három évben előbb Szegeden, majd Gyirmóton volt alapember. A 24 éves játékos 3 éves szerződést kötött.
Mezőkövesd
Új igazolás
A Mezőkövesd bejelentette a 27 éves Harsányi István szerződtetését. A támadó középpályás az elmúlt két évet Pécsen töltötte, az előző idényben nyolc góllal segítette az NB II-es kiesőt.
Tovább az összes átigazoláshoz