Légiósok: "Nem egyszerűen vezér, igazi kapitány" – így vélekedik Matthäus a magyar Bundesliga-játékosokról

Lothar Matthäus exkluzív interjút adott a Sport TV-nek, melyben a Bundesligában játszó magyarokról is kérdezték.
Csakfoci Admin 2020. május 26., kedd 14:49
Lothar Matthäus exkluzív interjút adott a Sport TV-nek, melyben a Bundesligában játszó magyarokról is kérdezték.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. május 26., kedd 14:49

A Bayern München és a német válogatott korábbi legendája, Lothar Matthäus egykori magyar szövetségi kapitány jelenleg is hazánkban él. A Bundesliga nagykövete a meccset megelőző napon exkluzív interjút adott a Sport TV-nek, melyben a német bajnokságban játszó magyar légiósokról is szót ejtett.

- Nagyon jó kapus, nem csak a Lipcsében teljesít kiválóan, hanem a válogatottban is. Csendes, nyugodt, higgadt, mindig koncentrál, az utóbbi években pedig a német bajnokság legjobbjai közé került. A csapat eredményeiben neki is nagy szerepe van és ezt az is jól mutatja, hogy ugyan kapott új vetélytársakat az évek során, de ő maradt az elsőszámú kapus. Most már tényleg a legjobbak közé tartozik a klub Európában is, nem csak Németországban és az, hogy ő az elsőszámú kapusuk, nagyon sokat jelent - mondta Gulácsi Péterről, a Lipcse kapusáról.

Csapattársa, Willi Orbán is szóba került, aki szerinte akár német válogatott is lehetne.

- Nagyon erős védő, kiváló kapitány, ő is mindig nagyon éles és különösen hasznos a Lipcse számára az oldalról elvégzett szabadrúgásoknál és szögleteknél, hiszen igen gólveszélyes is. Igazi vezető, aki nagyon hiányzott a Leipzig számára, szerintem ennek is köszönhető, hogy most már nem tartoznak a bajnoki címre esélyes csapatok köréhez. Sajnos egy ilyen sérülés bármelyik játékossal megtörténhet, de megmutatta, hogy Orbán milyen sokat jelent ennek a csapatnak. Nem egyszerűen vezér, igazi kapitány, aki nagyon kemény saját magával szemben és ugyanezt várja el a csapattársaitól is, nagyon fontos tagja ennek a klubnak. Jogi Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya lemondott Jerome Boateng és Mats Hummels szerepeltetéséről. Egyértelmű, hogy a legjobb belső védők között van itt Németországban, de a magyarok mellett döntött.

A magyar válogatottnak biztos jó döntés, a németek számára most kevésbé, nyilván itt jobb is volt az esélye a csapatba kerülésre, de nekünk, magyaroknak ez egy kiváló döntés, hiszen így a mi országunkért játszik.

A válogatott és a Mainz csatárát, Szalai Ádámot is jellemezte.

- Nagyon hasznos játékos a 16-oson belül. Magas, gólérzékeny. Igen, jelenleg nem játszik, valószínűleg elsősorban a mainzi vetélytársai sebessége miatt. Az edzője most valóban nem mellette döntött, de szüksége van rá, hiszen a kiesés ellen kell harcolniuk. Ehhez még szükségük lesz a góljaira, mert ő olyasvalaki, akit bármikor meg lehet találni a kapu előtt, erős, jól fejel, tudja, hogyan kell betalálni.

Természetesen a legfiatalabb Bundesligában játszó magyar légióst, Sallai Rolandot is ismeri.

- Sajnos nem láttam sokat játszani, viszont a Freiburg egy olyan csapat, ahol a fiatal játékosok jó helyen vannak. Az edzőjük dolgozott a Freiburg utánpótlásában is, tudja, mire van szükségük a fiataloknak. Szóval jó döntést hozott, amikor Freiburgba igazolt, különösen az edzője miatt. Kicsit hasonló a helyzet ahhoz, amit én megéltem, amikor elindultam a Bundesligában. Egy kisebb csapatban játszik, amelynek nincs sok pénze, fejlesztenie kell a játékosait. Christian Streich nagyon érti a munkáját, Roland meg fogja kapni a megfelelő számú meccset e fejlődéséhez.

Az Év meccse Németországban 

A Bundesligában az Év meccsét játsszák kedden 17.45-kor. A "Der Klassiker" végkimenetele döntő jelentőségű lehet a bajnoki cím szempontjából, hiszen a tabellán négy pont van a Bayern München és a Dortmund között.

A találkozóval kapcsolatban Matthäus ismertette a várakozásait a Sport TV-nek, amit ide kattintva olvashatsz el!

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Szalai Attila
Török lapértesülés szerint szaúdi klubok érdeklődnek a Hoffenheim magyar válogatott védője iránt.
Fradi
Samy Mmaee
Immáron hivatalos, hogy a horvát rekordbajnok Dinamo Zagreb szerződtette az FTC-től távozó Samy Mmaee-t.
Légiósok
Tarczy Pál
A Fradit is megjárt ex-kapus az osztrák SV Ried akadémiáján lett kapusedző.
Tovább az összes átigazoláshoz