Légiósok: "Attól, hogy Sallai nem játszik annyit, még nagyon jó futballista" - ezért szorult ki a csapatból edzője szerint

Sérülése miatt is nehezebb idényt fut egyelőre Sallai Roland a Freiburgban, amelynek az előző szezonban meghatározó tagja volt. Edzője, Christian Streich szerint időre van szüksége a magyar támadónak, hogy újra formába lendüljön.
Dudás Gábor 2021. december 17., péntek 8:42
Sérülése miatt is nehezebb idényt fut egyelőre Sallai Roland a Freiburgban, amelynek az előző szezonban meghatározó tagja volt. Edzője, Christian Streich szerint időre van szüksége a magyar támadónak, hogy újra formába lendüljön.
Szerző: Dudás Gábor 2021. december 17., péntek 8:42

Sallai Roland alapembernek számított az előző Bundesliga-idényben Freiburgban és csapata egyik legeredményesebb játékosa is volt 8 góljával és 6 gólpasszával.

Ebben a szezonban eddig 13 bajnokin léphetett pályára, de az 5. forduló óta nem volt a kezdőcsapat tagja, ami a német Ligainsider cikke szerint azzal is magyarázható, hogy a nyári Eb után csak később tudott csatlakozni csapata felkészüléséhez, majd nem sokkal ezután hosszabb időre le is sérült. Arról, hogy miért szorult ki a magyar válogatott támadó klubjából, edzője, Christian Streich is nyilatkozott.

Jelenleg nincs abban az állapotban, hogy automatikusan a kezdőcsapat tagja legyen. De egyébként sem könnyű csak úgy belenyúlni egy csapatba, amely ilyen gyorsan és jól futballozik. Sallainak most arra van szüksége, hogy 20-30 percekre beálljon és megmutatassa az edzőnek, mire képes. "Nézzétek, ott vagyok, odaértem" - ezt kell üzennie a játékával. De ez igaz mindenkire a keretben, aki picit le van maradva

- mondta Streich, aki szerint az elég bő keretben amúgy sincs könnyű dolga a játékosoknak.

- Ez azt jelenti, hogy ha nem is játszol annyit, még jó játékos vagy, egy igazán jó játékos - fogalmazott a tréner, aki kiemelte, hogy az edzéseken is lehetősége van mindenkinek a bizonyításra.

- Akkor az edző is elgondolkodik azon, hogy betegye-e a játékost a kezdőbe. Ha viszont nem elég meggyőző valaki, akkor ugyanígy ki is kerülhet a csapatból - nyilatkozta a tréner, aki a legutóbbi, Union Berlin elleni bajnokin (0-0) nagyjából negyedórát adott a hajrában magyar támadójának.

Olvastad már?
Szoboszlai a Leipzig három magyarjáról: "Világklasszis szintet képviselünk" - korábbi edzője Beckhamhez hasonlítja
Az RB Leipzig középpályása, Szoboszlai Dominik úgy gondolja, megdolgozott azért, hogy a magyar focitörténelem legdrágább játékosa lett.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Tovább az összes átigazoláshoz