„Komoly lehetőség van benne” - Hamarosan újabb magyar edzője lehet a Bundesligának

Az RB Leipzig vezetőedzője a Bayern elleni meccs előtt dicsérte Lőw Zsoltot, akinek "jó szeme van a részletekhez és folyamatosan épülő önbizalmát a csapat szolgálatába állítja".
Budai László 2017. május 12., péntek 14:29
Az RB Leipzig vezetőedzője a Bayern elleni meccs előtt dicsérte Lőw Zsoltot, akinek "jó szeme van a részletekhez és folyamatosan épülő önbizalmát a csapat szolgálatába állítja".
Szerző: Budai László 2017. május 12., péntek 14:29

Egy magyar edző dicséreteitől volt hangos a szombati, RB Leipzig-Bayern München mérkőzés előtti sajtótájékoztató. A hazaiak vezetőedzője, Ralph Hasenhüttl ugyanis segítőjét, Lőw Zsoltot méltatta, aki szerinte hamarosan a német élvonalban is megállná a helyét.

- „Jogi” nagyon fontos része az edzői stábnak - idézte az rblive.de Hasenhüttlt. - Remek tulajdonsága, hogy nagyon elkötelezett a játékosok iránt. Jó szeme van a részletekhez is, nagy lehetőséget látok abban, hogy egyszer vezetőedző legyen. Jelenleg még élvezi, hogy nincs az előtérben, most rengeteg önbizalmat gyűjt. Ezt pedig remekül állítja a csapat szolgálatába.

 

Lőw nemrégiben hosszú interjút adott a csakfoci.hu-nak, akkor úgy fogalmazott: előbb-utóbb ki akarja próbálni magát vezetőedzőként is.

- Emberi kvalitásaimhoz, a tulajdonságaimhoz közelebb áll ez a mostani szerep. Nem vagyok ugyanis az a szigorú alkat, aki a kemény döntéseket csípőből kirázza, inkább érzelmes embernek mondanám magam. Egyelőre élvezem, hogy kapocs legyek a játékosok és a vezetőedző között. Nekem nem kell feltétlenül három lépés távolságot tartanom a játékosoktól, és ez jó, mert szakmai és magánéletbeli problémát is meg tudnak velem beszélni. Ugyanakkor annyira sokrétű munkát végzek most már jó ideje, hogy egyre jobban kialakul a saját elképzelésem erről a szakmáról és előbb-utóbb eljön az idő, hogy kipróbáljam magam vezetőedzőként.

Februárban egyébként Hasenhüttl betegsége miatt volt, hogy a magyar tréner készítette fel a csapatot, éppen a Dortmund elleni rangadóra, a szoros meccsen 1-0-ra kaptak ki a sérüléstől tizedelt lipcseiek.

Olvastad már? Lipcsei 17 év után távozhat a Fraditól - ez a csapat akarja vezetőedzőnek

Neked ajánljuk
Átigazolások
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Elhagyhatja Amerikát
Franck Boli
Az FTC-től tavaly télen távozott, 4-szeres NB I-es bajnok Franck Bolival nem hosszabbít szerződést az MLS-ben szereplő Portland Timbers.
Újpest
Nebojsa Vignjevic
Az Újpest közleményben erősítette meg, hogy nem gondolkodik Nebojsa Vignjevic vezetőedző leváltásán.
Tovább az összes átigazoláshoz