Kockázatosnak tartják Lőw Zsolt kinevezését - emiatt nem lehet vezetőedző

Német lapértesülések szerint ezen a héten végképp eldőlhet Lőw Zsolt sorsa. A magyar szakember esélyes az RB Leipzig vezetőedzői posztjára, azonban a sportigazgató kockázatosnak ítéli meg az esetleges kinevezését.
Budai László 2018. május 23., szerda 8:41
Német lapértesülések szerint ezen a héten végképp eldőlhet Lőw Zsolt sorsa. A magyar szakember esélyes az RB Leipzig vezetőedzői posztjára, azonban a sportigazgató kockázatosnak ítéli meg az esetleges kinevezését.
Szerző: Budai László 2018. május 23., szerda 8:41

Már-már kétségbeesett edzőkeresésbe fogott a Gulácsi Pétert is foglalkoztató RB Leipzig, miután a múlt héten felbontották az addigi vezetőedző, Ralph Hasenhüttl szerződését. Az új tréner személyének kiléte még nem ismert, de német sajtóhírek szerint az eddigi másodedző, Lőw Zsolt még mindig esélyes a posztra.

Egyelőre nem tisztázott, hogy Lőw a következő, 2018-19-es szezont is a lipcseieknél kezdi-e meg, hiszen az utóbbi időben rendre arról lehetett hallani, hogy a PSG-nél kinevezett edző, Thomas Tuchel számítana a szolgálataira segítőként.

Magasra tett mérce

A mértékadó Kicker úgy tudja, hogy nehéz megoldást találni Lőw helyzetére, hiszen Ralph Hasenhüttl magasra tette a mércét az elmúlt két évben elért sikereivel, és a vezetőség inkább nem kockáztatna a vezetőedzőként még kevesebb rutinnal rendelkező magyar szakember új szerepvállalásával.

Hasonlóan vélekednek az MLS-ben szereplő New York Red Bulls jelenlegi tréneréről, Jesse Marschról is, akivel a hétvégén tárgyaltak a vezetők.

A lap hozzáteszi, a klub sportigazgatója, Ralf Ragnick és Lőw Zsolt a héten fognak leülni tárgyalóasztalhoz, hogy megvitassák a magyar szakember jövőjét a csapatnál.

Jelölt volt

Korábban arról is szóltak a hírek, hogy Lucien Favre lehet az RB Leipzig edzője, de a svájci szakembert kedden kinevezték a Borussia Dortmund élére.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Pécsi Ármin
Pécsi Ármin 2028-ig szóló szerződést írt alá a Puskás Akadémiával.
Honvéd
Hamarosan újra igazolhatnak
A Honvéd rendezte a tartozását Lazar Cirkovic felé, így a nemzetközi szövetség hamarosan feloldhatja a játékosok regisztrációjára vonatkozó tiltást, azaz újra igazolhatnak majd a kispestiek.
Kazincbarcika
Varga József
Az NB II-ben 8. Kazincbarcika ajánlatot tett Varga Józsefnek, aki később a klub szakmai munkájában is szerepet kaphatna. A játékos egyelőre nem döntött. (NSO)
Tovább az összes átigazoláshoz