Otthontalanná válhatnak Dárdaiék, Berlinből is elköltözhetnek

Potsdam vagy Ludwigsfelde lehet a Hertha új stadionjának otthona.
Budai László 2016. november 25., péntek 8:39
Potsdam vagy Ludwigsfelde lehet a Hertha új stadionjának otthona.
Szerző: Budai László 2016. november 25., péntek 8:39

A Dárdai Pál vezette Hertha remek szereplése mellett Berlinben a legfőbb témát jelenleg a csapat új stadionjának építése jelenti. A klubnak ugyanis csak 2025-ig van szerződése az Olimpiai Stadionnal, ezért a Hertha szeretne egy vadonatúj létesítményt építeni az együttesnek.

A helyzet azonban nem olyan egyszerű, a Berlint vezető politikusoknak ugyanis egyáltalán nincs tervében egy új aréna építése a városban. Így az is könnyedén előfordulhat, hogy a Hertha elköltözik Berlinből.

- Az idő eljött, hogy modern megoldásokon gondolkodjunk januárban, de legkésőbb februárban – mondta Michael Preetz sportigazgató.

 

A két legnagyobb esélyes város Potsdam és Ludwigsfelde - mindkét hely körülbelül 30-40 kilométerre van a fővárostól. A két helyszín szívesen befogadná a Herthát, és természetesen a szurkolókat, akik kéthetente ellepik a települést.  

- El tudnánk képzelni, hogy itt épül a Hertha stadionja – mondta Stefan Schulz, Potsdam szóvivője. - Michael Preetz is örülne ennek az ötletnek.

- Mi is nyitottak vagyunk a beszélgetésre – ezt pedig már Andreas Igel, Ludwigsfelde polgármestere mondja.

Ami a finanszírozást illeti, a Hertha reméli, hogy az új tévés szerződéseknek köszönhetően – amely jövő szezontól lép életbe – 20 millió eurónyi összeghez jut idényenként, ez pedig nagyban segítené az építkezésre való összeg megteremtését.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
MTK Budapest
Futács Márkó
Távozott az MTK Budapesttől Futács Márkó. A 33 éves támadó másfél éven át viselte a klub mezét, de az idei szezonban nem kapott játéklehetőséget, így a felek közös megegyezéssel bontottak szerződést.
Honvéd / Kisvárda
Lazar Cirkovic
A Magyarországon eltöltött két év után a szerb Lazar Cirkovic úgy döntött, hogy új kihívást keres távol az NB I-től és otthonától.
Tovább az összes átigazoláshoz