Otthontalanná válhatnak Dárdaiék, Berlinből is elköltözhetnek

Potsdam vagy Ludwigsfelde lehet a Hertha új stadionjának otthona.
Budai László 2016. november 25., péntek 8:39
Potsdam vagy Ludwigsfelde lehet a Hertha új stadionjának otthona.
Szerző: Budai László 2016. november 25., péntek 8:39

A Dárdai Pál vezette Hertha remek szereplése mellett Berlinben a legfőbb témát jelenleg a csapat új stadionjának építése jelenti. A klubnak ugyanis csak 2025-ig van szerződése az Olimpiai Stadionnal, ezért a Hertha szeretne egy vadonatúj létesítményt építeni az együttesnek.

A helyzet azonban nem olyan egyszerű, a Berlint vezető politikusoknak ugyanis egyáltalán nincs tervében egy új aréna építése a városban. Így az is könnyedén előfordulhat, hogy a Hertha elköltözik Berlinből.

- Az idő eljött, hogy modern megoldásokon gondolkodjunk januárban, de legkésőbb februárban – mondta Michael Preetz sportigazgató.

 

A két legnagyobb esélyes város Potsdam és Ludwigsfelde - mindkét hely körülbelül 30-40 kilométerre van a fővárostól. A két helyszín szívesen befogadná a Herthát, és természetesen a szurkolókat, akik kéthetente ellepik a települést.  

- El tudnánk képzelni, hogy itt épül a Hertha stadionja – mondta Stefan Schulz, Potsdam szóvivője. - Michael Preetz is örülne ennek az ötletnek.

- Mi is nyitottak vagyunk a beszélgetésre – ezt pedig már Andreas Igel, Ludwigsfelde polgármestere mondja.

Ami a finanszírozást illeti, a Hertha reméli, hogy az új tévés szerződéseknek köszönhetően – amely jövő szezontól lép életbe – 20 millió eurónyi összeghez jut idényenként, ez pedig nagyban segítené az építkezésre való összeg megteremtését.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Békéscsaba
Érkező, távozó
Szerződtették a 18 éves támadót, Maronyay Zalán Gábort (legutóbb Szeged II). Kapusuk, Czinanó Antal Áron pedig Tiszaújvárosban szerepel majd a szezonban.
Kisvárda
Danijel Petkovic
A Várdáról távozó montenegrói válogatott kapus, Danijel Petkovic a KL-selejtezőben érdekelt, igaz, közben lett sereghajtó Liepajánál folytatja karrierjét.
MTK/Fehérvár
Kovács Mátyás
A kék-fehérek 20 éves támadója szerződést hosszabbított klubjával, de egy évre a Vidihez került kölcsönben. A fehérváriaknak nem lesz opciójuk a végleges megvételére.
Tovább az összes átigazoláshoz