Német U-válogatott lett Dárdai középső fia

Dárdai Pál középső fia, Márton meghívót kapott a német U16-os fociválogatottba.
Csakfoci Admin 2018. március 17., szombat 10:18
Dárdai Pál középső fia, Márton meghívót kapott a német U16-os fociválogatottba.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. március 17., szombat 10:18

A Hertha BSC magyar edzője, Dárdai Pál egy hosszabb interjút adott a Délmagyarországnak. A beszélgetés során szóba került a három fia. Palkó, Márton és Bence a berlinieknél játszik, akik közül már Palkó a német U18-as válogatott színeiben kezdőként lépett pályára az osztrákok elleni barátságos meccsen.

Bence kemény karakter, nem tud veszíteni, ezt még meg kell tanulnia. Ez a dac bennem is megvan, apuban is megvolt. Szükség van rá ahhoz, hogy vezérfarkas legyél.

Marci ugyanolyan alázatos, mint én voltam, ő a többiekhez képest kevesebb genetikát kapott sebességben, de nagy játékintelligenciája van. Annak ellenére meghívták az U16-os német válogatottba, hogy még nincs meg a papírja.

Palkó már kettős állampolgár, ő épp az U19-es német csapat edzésén sérült meg, emiatt pár hetet ki kell hagynia. Megvan a tehetségük, de közel sem biztos, hogy futballisták lesznek.

A pénteki napon 42. életévét betöltő szakember a magyar válogatottról is elmondta a véleményét. Szerinte a kazahok és a skótok elleni mérkőzésből nem szabad semmilyen következtetést levonni.

Amikor elvállaltam a válogatottat, elővettem a laptopot, elkezdtem tervezni, mert tudtam, mire vállalkozom. Apu még élt, kiabált velem, hogy nem vagyok normális, ebben a feleségem is egyetértett vele. Két meccs után viszont már látták, hogy a játékosok mindent megcsinálnak a pályán, mert olyat kértem tőlük, amire képesek. Egy Magyarországon új edzőnél ez nincs így, hallgatnia kell a súgókra, őket viszont jól meg kell válogatnia. Időt kell hagyni a kapitánynak.

A Hertha edzője a magyar fiatalok külföldre igazolásáról is ejtett pár szót.

Nem akarok kioktatni senkit, de ha kérdeznek, elmondom a véleményem. Egy magyar játékosnak tizenhat évesen külföldre kell mennie, azonosulni ezzel a gyorsabb világgal, akkor megállja a helyét. Minél később kerül ki, annál nehezebb, elég Kleinheisler, Kalmár vagy Stieber pályafutását említeni. Vagy akkor olyan jónak kell lenni, mint Huszti vagy Dzsudzsák, az erős közepes nem elég.


A teljes interjút ide kattintva olvashatod el!

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Gulácsi Péter
A kispadra szorult Gulácsi Péter "elgondolkodik a jövőjéről" az RB Leipzignél - írja a német Kicker.
Honvéd/MLSZ
Bobby Davison
Az FTC korábbi vezetőedzője, Bobby Davison elárulta, hogy 18 hónappal ezelőtt a Honvéd vezetőivel tárgyalt, egy hónapja pedig elküldte az önéletrajzát az MLSZ-nek, mert szívesen dolgozna az utánpótlásban is.
Légiósok
Kleinheisler László
Görögországban azt írják, hogy a téli átigazolási időszakban távozhat a Panathinaikosztól Kleinheisler László, aki akár Horvátországba vagy Magyarországra is visszatérhet.
Tovább az összes átigazoláshoz