Kicker: Dárdait akarja a BL-negyeddöntős csapat - eurómilliókba kerülne

Lapértesülések szerint egyre nagyobb az érdeklődés a magyar szakember iránt - egy konkrét megkeresés már van is.
Dudás Gábor 2016. november 4., péntek 7:13
Lapértesülések szerint egyre nagyobb az érdeklődés a magyar szakember iránt - egy konkrét megkeresés már van is.
Szerző: Dudás Gábor 2016. november 4., péntek 7:13

 

A Kicker információi szerint a Dieter Hecking távozása óta  még mindig edzőt kereső Wolfsburg élénken érdeklődik a Herthát sikeresen vezető Dárdai Pál iránt. A magyar szakemberrel előbb bennmaradt, majd EL-indulást jelentő helyen végzett a berlini gárda, amely ebben az idényben aztán történelme legjobb rajtját vette, és jelenleg az 5. a tabellán.

A lap szerint a tavasszal BL-negyeddöntőt játszó Wolfsburg sportigazgatója, Klaus Allofs már bejelentkezett a Herthánál Dárdai miatt, miközben két másik kiszemelt, Lucien Favre (OGC Nice) és André Villas-Boas (jelenleg csapat nélkül) ügyében már kudarca fulladtak a tárgyalások.

Dárdai esetében sincs sok esély a Farkasok sikerére, annak ellenére, hogy a Wolfsburg hajlandó lett volna a Bild információi szerint a szakember 700 ezer eurós(?) berlini fizetésén is emelni, miközben abba is belement volna, hogy Dárdai maradjon a fővárosban és gyorsvasúttal utazzon rendszeresen Wolfsburgba (egy óra csak az út az Intercity-Expresszel). A lap szerint az már gondot jelentett volna, hogy előteremtsék a Dárdai csapatépítési terveit segítő súlyos eurómilliókat.

A volt magyar kapitány ráadásul (egyelőre biztosan) nem kíván váltani és a Hertha sem akarja elengedni, érthető okokból.

- A Herthánál dolgozom, a szívem a klubé. Az tény, hogy egy edző nem vagy ritkán tud egy csapatnál 15 éven át maradni, épp ezért mindig keményen kell dolgozni, hogy mindig a lehető legjobb szerződést kapd meg. 5-6 ügynök felhívott már, és anyagilag kecsegtető lehetőségekről beszéltek. Meglátjuk, mit hoz a jövő. 1 évig él még a szerződésem a Herthánál, le fogok ülni Michael Preetz csapatmenedzserrel tavasszal és tárgyalunk. Ha mindenki elégedett lesz utána, akkor maradok Berlinben – fogalmazott a Bild cikke szerint Dárdai.

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Callum Styles
A Fradi újra megpróbálta megszerezni a 23 éves játékost, ám Styles az angol másodosztályba vágyott inkább. A Championshipbe való igazolás pedig klubja miatt nem jött össze.
ZTE FC
Dombó Dávid
Hivatalossá vált a csakfoci.hu korábbi információja: Zalaegerszegen folytatja pályafutását Dombó Dávid.
BVSC
Kincses Ádám
Úgy tűnik véget érhet a több hetes edzőkereső a BVSC-nél. Végül a legkézenfekvőbb döntést hozták meg a klub vezetői.
Tovább az összes átigazoláshoz