Emberségből jeles – Dárdainak hálálkodik a Hertha sztárja

Salomon Kalou triplája bizonyítja, milyen jól kezeli játékosait a magyar edző.
Budai László 2016. november 6., vasárnap 8:01
Salomon Kalou triplája bizonyítja, milyen jól kezeli játékosait a magyar edző.
Szerző: Budai László 2016. november 6., vasárnap 8:01

Tovább tart a Hertha szárnyalása, miután a csapat még péntek este 3-0-ra verte a Mönchenglabdach együttesét. A találkozót Salomon Kalou mesterhármasa döntötte el. Az elefántcsontparti támadó nehéz időszakot él át, hiszen nemrég veszítette el édesapját. Triplája így különösen fontos volt a játékosnak, aki elárulta: Dárdai Pálnak is nagy szerepe van abban, hogy így tudta segíteni a csapatát.

- Nagyon sokat jelentett a támogatása – utalt a magyar szakemberre az M4-nek nyilatkozó Kalou. - Tisztában volt vele, milyen nehéz nekem, és hogy szükségem van a családomra. Lehetőséget adott arra, hogy velük töltsem az időt, és csak akkor térjek vissza, amikor már mentálisan kész vagyok rá.

Ez pedig tökéletes döntés volt Dárdai részéről. A korábbi magyar szövetségi kapitány rengeteg munkát tett a csapatba, így a sok sérülés ellenére is az élmezőnybe vezette a Herthát.

- Tudtuk kompenzálni a sérüléseket, mert a játékosokban benne vannak az automatizmusok, tudják a rendszert, hogy mit kell csinálni labda ellen, mit kell csinálni labdával. Rengeteget léptünk szerintem előre kombinációs játékban, jót tesz a sok kis játék, a sok futsal, a sok gyors automatizmus, mert jó döntéseket hoznak, bele vannak préselve edzésen. És ettől előreléptünk. Hogy meddig bírjuk? Egy biztos, a mi játékunk nagy energiát követel. Nagyon sokat kell futni, hajtani, hogy ilyen távolságokat be tudjunk futni, hogy ennyire tudjunk zárni. Meglátjuk, mennyire őrli föl a csapatot és mennyire tudunk rotálni – mondta az M4 Sportnak Dárdai.

TABELLA - ÍGY ÁLL A BUNDESLIGA

Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz